Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [FSockOpen] Wysyłanie wiadomości e-mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
WebCM
Próbuję zrobić wysyłanie masowej korespondencji przy pomocy FSockOpen(). Mam z tym jednak problemy.

1. Co zrobić, aby odbiorca widział w polu "DO":
- tylko swój adres e-mail (w postaci: Nazwa <email@domena.pl>)
- lub: Użytkownicy wortalu X

Dobrze by było, gdyby tekst wiadomości nie musiał być wysyłany tyle razy, ilu jest użytkowników. W specyfikacjach pisze coś o dodatkowych komendach (np. VRFY), lecz niezbyt dokładnie jest to wyjaśnione.

2. Funkcja mail() - masowa korespondencja.
W tym przypadku każdy widzi adresy e-mail wszystkich odbiorców. Czy dobrym rozwiązaniem jest wsadzenie ich wszystkich w BCC?
Ziels
Nie wiem czy jest do dobre rozwiązanie, ale możesz zrobić tak:
  1. <?php
  2. mail('adres@docelowy', 'subject', 'body', "From: nadawca@$SERVER_NAME" "To: uzytkownicy");
  3. ?>

Nie wiem czy dodanie nagłówka TO rozwiąże sprawę, ale powinno...
Wieviór
Zapisujesz wszystkich adresatow do bazy po czym robisz operacje z while, wkładając z każdą mail() z adresem z danego rekordu... o to chodzi?
WebCM
WHILE / FOR to najprostsze rozwiązanie, lecz ma wadę - długie wysyłanie poczty w przypadku dużej liczby użytkowników.

Może jednak to będzie lepszym rozwiązaniem?
kossa
Było to ostatnio na forum, temat był długi i podsunięto wiele różnych ciekawych rozwiązań, poszukaj, w przeciągu 2tyg. wstecz.

Łukasz

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=48469

Łukasz
NetJaro
A do wysyłania maili polecam klasę phpMailer (więcej na Google) ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.