Witam
Pracuję obecnie przy usprawnieniach do aplikacji (mam poprawić wydruki), ale aplikacja jest nie moja i muszę sie od początku wgryzać.
Dokumentacji 0 poza komentarzami autorów. Całość polega na tym że plik wynikowy jest generowany na podstawie pliku xis ( nie wiem czy to jakieś autorski wymysł, w każdym bądź razie do parsowania tego wykorzystywany jest XML_Parser, więc nie wiem po co wprowadzać swoje własne rozszerzenia)
Pierwszy główny etap to "kompilacja" pliku : polega to na tym że xis jest parsowany (jak zykły XML) na podstawie znaczników tworzone są tzw. widgety (button, p, attrib, form etc.)
Potem wczytywany jest plik wzorcowy *.tpl który jest niekompletny. Ma komentarze postaci <!--MENU--> <!--Actions-->. Następnie zwykłym str_replace te komentarze są zamieniane na zawartość postaci np menu w js w miejscu <!--MENU-->. Po czym załączany jest odpowiedni plik php w zależności od moduły, który ma odpowiednie funkcje. Na końcu jest oczywiście $smarty->Display($template)
Mój problem to że nie wiem skąd się bierze ten kod którym zastępowane są znaczniki. Jak próbuje go wyprowadzić na ekran to mi się nic nie pokazuje a np.: menu się zepsuje. Nigdzie w Xis nie widze niczego co przechowuje takie informacje.
Moje pytanie czy ktoś już się zetknął z podobną konstrukcją i jeśli tak to czy może mnie naprowadzić gdzie szukać rozwiązania.
Albo może istnieją podobne rozwiązania posiadające dokumentację
Czy Xis to tak jak myśle autorski wymysł czy jakieś rozszerzenie??