Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z kodem.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
odo
Witam
Pracuję obecnie przy usprawnieniach do aplikacji (mam poprawić wydruki), ale aplikacja jest nie moja i muszę sie od początku wgryzać.

Dokumentacji 0 poza komentarzami autorów. Całość polega na tym że plik wynikowy jest generowany na podstawie pliku xis ( nie wiem czy to jakieś autorski wymysł, w każdym bądź razie do parsowania tego wykorzystywany jest XML_Parser, więc nie wiem po co wprowadzać swoje własne rozszerzenia)

Pierwszy główny etap to "kompilacja" pliku : polega to na tym że xis jest parsowany (jak zykły XML) na podstawie znaczników tworzone są tzw. widgety (button, p, attrib, form etc.)

Potem wczytywany jest plik wzorcowy *.tpl który jest niekompletny. Ma komentarze postaci <!--MENU--> <!--Actions-->. Następnie zwykłym str_replace te komentarze są zamieniane na zawartość postaci np menu w js w miejscu <!--MENU-->. Po czym załączany jest odpowiedni plik php w zależności od moduły, który ma odpowiednie funkcje. Na końcu jest oczywiście $smarty->Display($template)

Mój problem to że nie wiem skąd się bierze ten kod którym zastępowane są znaczniki. Jak próbuje go wyprowadzić na ekran to mi się nic nie pokazuje a np.: menu się zepsuje. Nigdzie w Xis nie widze niczego co przechowuje takie informacje.

Moje pytanie czy ktoś już się zetknął z podobną konstrukcją i jeśli tak to czy może mnie naprowadzić gdzie szukać rozwiązania.

Albo może istnieją podobne rozwiązania posiadające dokumentację

Czy Xis to tak jak myśle autorski wymysł czy jakieś rozszerzenie??
mandarynion
Dosyć odważne tezy...
http://csdl2.computer.org/persagen/DLAbsTo...IC.2003.1231564
odo
Pomijając moją niewiedze co do szczegółów. Działanie jest takie jak przy zwykłym parsowaniu XML.

Czy ktoś ma jakieś wskazówki co do wcześniejszych pytaŃ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.