Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tytul dokumentu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atchor
Mam następujący problem. Otóż w pliku article.php mam zainkludowane pliki taki jak functions.php i overall_top.php. Jak się zapewne domyślacie w overall_top.php przechowuje dane do wyswietlenia dowolnej strony serwisu na początku, tj. dane meta i pierwsze instrukcje szablonu. Oto mini struktura tego rozwiazania:

article.php
_|__ overall_top.php
_|__ functions.php

Każdy zapytanie wykonywane przy pomocy funkcji w pliku functions.php to artykuł prasowy, który posiada swój tytuł (kolumna sql). Teraz moje pytanie. Jak sprawić by HTMLowy element <TITLE> posiadał wartość pobraną przez skrypt w pliku functions.php? Po prostu chciałbym aby każdy artykuł wyświetlany przez article.php miał zmieniony <TITLE> na swoj a nie standardowy. Próbowałem już przez zmienna globalna ale cos mi sie pokielbasilo.

Prosze o pomoc. Moge podac wiecej danych jesli bedzie trzeba
Athlan
Zanim wczytasz overall_top.php pozbieraj sobie dane i wsadź zmienne d pliku... no chyba jak deklarujesz zmienną to musisz ją zadeklarowadć (uwaga kluczowe słowo) przed jej wyświetleniem.

czyli:
article.php :

+ wczytanie funckji
+ wykonanie operacji
+ wyswietlenie

smile.gif
atchor
nie no z deklaracja to ja wiem co zrobic tylko jest taka sprawa ze plik functions.php zawiera funkcje juz gotowe, tj. teoretycznie wykonane. sęk w tym jak funkcje pobierajaca artykul tak dostosowac do strony by zmienna $page_title, ktora okresla tytul kazdego dokumentu wedle pobranego wiersza tabeli, przekazywala do zanim jeszcze wyswietle te artykuly. wiem ze jest to juz zrobione w phpBB przy kazdym topicu ale troche przeraza mnie przerabianie struktury strony tak, ze szablon wczytuje jakby do pliku z funkcja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.