Mam taki kod:
Dlaczego znow mi spedza to sen z powiek, ze musze meczyc sie by osiagnac ten sam rezultat w standardach xhtml? Dlaczego CSS jest dlam nie czyms bez regul i zasad (lol)?;/ Widzac jak niektorzy proboje pomóc innym w cssie to pisza: "sproboj to, moze zadziala" i nie sa pewni tego co robia... czy to nie powinno byc jak matma? 2+2 ? Jak napisze <div style="width:666px"> to cyz nie powinno to jednoznacznie sie zachowac?
Jak osiagnac taki sam rezultat jak zamieszczonym kodzie html? Chodzi oto by zewnetrze czesci sie ruszaly , a wycentrowana byla stalaa i nic nie moglo jej zburzyc. <td> pomiedzy srodkowym i calkowicie zewnetrznym tez maja swoja stala szerokosc...
<style type="text/css" title="currentStyle" media="screen"> #main { border:1px solid black; width:100%; margin:0; padding:0; overflow:hidden; } #main .center { border:1px solid black; float:left; width:970px; height:400px; } #main .left { border:1px solid black; float:left; padding-bottom:24001px; margin-bottom:-24000px; overflow:hidden; } #main .right { border:1px solid black; float:left; padding-right:1001px; margin-right:-1000px; padding-bottom:24001px; margin-bottom:-24000px; } </style> <body style="padding:0;margin:0;"> <div id="main"> </div> </body>
Zdaje sboie sprawe ze nie znam cssa, ale ile szukam tyle znajduje i nic co mogloby mi pomoc... Kto mnie przekona? Kto mnie nakieruje? BEde wdzieczny!