Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie testów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Aztech
Stanąłem przed problemem napisania klas, które mają służyć generowaniu testów (np testów wyboru, wielokrotnego wyboru itp, testów z ograniczeniem czasowym, itp itd). Starałem się poszukać trochę w Googlach, ale szukanie po słowie kluczowym test oraz php to nie najlepszy sposób, ogólnie nic interesującego nie znalazłem.
Moje pytanie brzmi:
czy spotkaliście się z ciekawą klasą, która implementowałaby testy, ciekawą stroną, gdzie można by poczytać o sposobach (metodologii) tworzenia testów w php (dodatkowo przydałaby się strona, która mówi jak pytania testowe oraz wyniki testów najlepiej przechowywać w bazie).
Sam mam parę koncepcji i pomysłów jak to wszystko zorganizować, ale szczerze mówiąc, średnio mi się one podobają a nie jestem w stanie niczego lepszego wymyśleć.
Myślę, że nei ma sensu po raz drugi odkrywać tego, że Ziemia jest okrągła smile.gif więc będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, adresy, linki do wszelkich pomocnych materiałów. Może sami zmierzyliście się z w/w problemem. Jesli tak to proszę podzielcie się Wasymi spostrzeżeniami.

Zdrawim, Tomek
dziobak
wystarczy sie troche bardziek postarac

generowanie testów
Aztech
Dzięki wielkie! guitar.gif
Dokładnie o to mi chodziło
Będzie się na czym wzorować smile.gif (albo używać biggrin.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.