Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświtlaniem danych z tablicy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Beq
Mam taki kod:
  1. <?
  2. $klub = array (
  3. array ('bla', 'bla', 'bla', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  4. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  5. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  6. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  7. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  8. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  9. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  10. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  11. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  12. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  13. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  14. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  15. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  16. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  17. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  18. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  19. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  20. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  21. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  22. array ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
  23. );
  24. for ($a=0; $a<=19; $a++)
  25. {
  26. for ($b=0; $b<=18; $b++)
  27. {
  28. echo ${'klub['.$a.']['.$b.']'};
  29. }
  30. }
  31. ?>

Może mi ktoś poradzić co zrobić, żeby zmienna tworzona w pętli tzn.: ${'klub['.$a.']['.$b.']'} wyświetliła mi elementy tablicy? Oczywiście jak wpisuje np.: $klub[0][1] wszystko jest dobrze. Coś nie tak jest z tą zmienną w której są $a i $b, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić.
siemakuba
A czy nie chodzi ci przypadkiem o
  1. <?php
  2. echo $klub[$a][$b];
  3. ?>
?

Zakombinowałeś niemożliwie :)

pozdr.
Beq
Juz wszystko gites, ale zrobilem troche inaczej niz na poczatku zamierzalem. Tak czy tak - Dzięki bardzo biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.