Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie informacji z tabeli w bazie danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Flaku
Witam,

Mam problem, mianowicie pewna osoba zrobila mi scrypt... ktory teraz musze zmodernizowac do wlasnych potrzeb, napotkalem jednak na problem z polaczeniem sie z baza i wybraniem informacji.

1. <?php
  2. $query= "SELECT u.id id, u.nick nick, c.tag tag, u.wiek wiek, u.kraj kraj, u.miej mi
    ej FROM "
    .$GLOBALS['guest_tbl']." u LEFT JOIN ".$GLOBALS['clanwar_clans_tbl']." c on (u.id_clan = c.id) WHERE u.stat='ok' ".$order_by." LIMIT ".($page*$clanwar_config_limit).",".$clanwar_config_limit."";
  3. ?>

to jest polaczeni do bazy ale napisane w sposob jaki nie rozumiem ;/ mogl by mi to ktos wytlumaczyc ? bo potrzebuje podlaczyc w ten sposob 3 tabele a nie 2 gdzie: tabela clanwar_clans_tbl bierze info z tabeli guest_ext_tbl ktora bierze info z guest_tbl a tutaj jest tak ze clanwar_clans_tbl bierze info z guest_tbl. Namotalem strasznie ale mysle ze ktos to rozumie i mi pomoze. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam
Łukasz
fiszol
a ) to nie jest połączenie tylko zapytanie
b ) nikt tego nie zrozumie, weź zimny prysznic, spal papierosa a potem usiądź i opisz na spokojnie co chcesz osiągnać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.