Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwny komunikat validatora
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Kinool
czy ktos sie spotkal z takim komunikatem?

Cytat
Sorry, I am unable to validate this document because on line 5 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.

zrodlo jest UTF-8 byc moze wynika to z tego ze serwer gdzie jest hosting narzuca kodowanie iso ale nie jestem pewien sad.gif
batman
Ostatnio tworzyłem aplikację w UTF-8 i wiem jedno - zło wcielone winksmiley.jpg Co do Twojego błędu. Najprawdopodobniej masz jakiś dziwny znaczek (apostrof, cudzysłów, Trade Mark, Copywrite, itp) źle zakodowany i dla tego parser się wywala. U mnie był to apostrof w jednym ze słów (tekst był kopiowany z worda).
gekon
Podaj adres. A to, że serwer narzuca ISO to zło a nie UTF. W ISO litera zapisywana jest na jednym bajcie, w UTFie różnie.
Kinool
dziwna sprawa u mnie na serwerze gdzie w apache defaultowe kodowaniem mam UTF8 validacja jest OK n serwerze hostingowym jest już lipa sad.gif i wywala tym dziwnym komunikatem
Zajec
To nie polegaj na koniguracji httpd, tylko narzuć własny header za pomocą php i funkcji header.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.