Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [advAjax]
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
gabcio
Cześc mam mały problem a mianowicie taki:

w php mam tak;
  1. <li><a href="stare.php" target="main">Potwierdzone <font color="orange">(<b>[php]<?=$ogolem?>[/php]</b>)</font></a> | </li>

Czyli count zlicza rekordy wszystkie i jak się odswierzy strone to dopiero aktualizuje a chcę tak, aby nie trzeba było odswierzac strony.

Znalazłem coś takiego:

example.js
  1. function showHide(id) {
  2.        
  3.            obj = document.getElementById(id);
  4.            obj.style.display = (obj.style.display == "block" ? "none" : "block");
  5.        }
  6.        
  7.        function demo1() {
  8.        
  9.            advAJAX.get({
  10.              url : "test.php",
  11.              onSuccess : function(obj) { document.getElementById("e1_result").value = obj.responseText; }
  12.            });
  13.        }

w test.php

1. <?php
  2. require_once('include.default.inc.php');
  3.  
  4. $dzien = '29';
  5.  
  6. $wynik = $Sql->Query('SELECT count(id) as ile from fh_formdata where `dzien`="'.$dzien.'"');
  7. $rekord=mysql_fetch_assoc($wynik);
  8.  
  9. $policz = $rekord['ile'];
  10.  
  11. echo $policz;
  12. ?>

I teraz musze miec tylko składnie do mojego topa, aby się to wyswietlało można dzieki temu co tu pokazałem jakoś to zcalic?

Pozdro
liso
zamiast
  1. <li><a href="stare.php" target="main">Potwierdzone <font color="orange">(<b><?=$ogolem?></b>)</font></a> | </li>

napisz
  1. <li><a onclick="test1()">Potwierdzone <div id="el_result"><font color="orange">(<b></b>)</font></div></a> | </li>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.