Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload duuuzego pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dawid Pytel
Witam

Chcialem poprzez upload zapisac obrazek do bazy danych w formie binarnej. Wszystko dziala bardoz fajnie do czasu az nie sproboje uploadowac duzego pliku bmp (ok 5mb).

Gdy chce go zczytac funkcja fread() pojawia sie blad:

Kod
Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource

Powod tego komunikatu jest taki ze dany plik bmp nie zostal dobrze uploadowany na serwer. Nie ma nazwy $tmp_name a jego rozmiar to 0. Jak temu zaradzic? w jaki sposob umozliwic upload pliku tego rozmiaru (MAX_FILE_SIZE mam ustawione odpowiednio wysoko)

Z góry dziekuję za odpowiedź.
spenalzo
Cytat
Jak temu zaradzic?

Ustawić w php.ini odpowiedni rozmiar maksymalnego uploadowanego pliku ?
arogancik
jeśli masz dostęp do ustawień php to zobacz jaki jest ustawiony maxymalny rozmiar pliku który mozma uploadować
Dawid Pytel
No tak wlasnie myslalem ze to tylko przez ustawienie w konfiguracji mozna zmienic. Dzieki smile.gif
arogancik
w pliku php.ini ( przynajmniej taki jest w windowsie, nie wiem jak to wygląda w linuxie) znajdź linijke
upload_max_filesize
po znaku = masz podany maksymalny rozmiar pliku
HaRy
no wlasnie ...

a czy mozna upload'owac plik wikszy niz wskazany w php.ini nie majac do niego (php.ini) dostepu?
arogancik
z tego co ja wiem to raczej nie, ale zawsze możesz pokusić sie o wysył przez ftp. Jak dokładnie to zrobić to nie wiem, ale sądze że na forum powinno byc opisane w jakiś topicu smile.gif
HaRy
w wysyle przez FTP tez limit wielkosci pliku jest brany pod uwage, gdy jakby na to nie patrzec i tak najpierw formularzem trzeba ten plik na serv wyslac ...
Dawid Pytel
Cytat
z tego co ja wiem to raczej nie, ale zawsze możesz pokusić sie o wysył przez ftp. Jak dokładnie to zrobić to nie wiem, ale sądze że na forum powinno byc opisane w jakiś topicu smile.gif

heh smile.gif tylko, że ja muszę zdjęcia wsadzić do bazy w formie binarnej smile.gif ale naszczęście dostęp do php.ini mam :mrgreen:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.