Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] allow_call_time_pass_reference
Forum PHP.pl > Forum > PHP
PiratNowegoPokolenia
Wyświetla mi sie błąd:
Kod
Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of [runtime function name](). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. in /home/p/a/n/pandaren/www/libary/Template.class.php on line 47

Czytałem troche o tym ... Usunięcie tego nie wchodzi w grę za bardzo ... Czy da się to ominąć :?: ( safe mode mam na serwie :/ ) Czy wyłączenie pokazywania błędów ( wogóle ) będzie tu dobrym rozwiązaniem :?:
rojmarek
Cytat(PiratNowegoPokolenia @ 7.04.2007, 21:47:29 ) *
Wyświetla mi sie błąd:
Kod
Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of [runtime function name](). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. in /home/p/a/n/pandaren/www/libary/Template.class.php on line 47

Czytałem troche o tym ... Usunięcie tego nie wchodzi w grę za bardzo ... Czy da się to ominąć :?: ( safe mode mam na serwie :/ ) Czy wyłączenie pokazywania błędów ( wogóle ) będzie tu dobrym rozwiązaniem :?:

a pokaz moze kod ktory generuje taki błąd..
PiratNowegoPokolenia
heh ... powód to ja znam ... to nie o to chodzi
  1. <?php
  2. class a
  3. {
  4. private function __toString()
  5. {
  6. if( $this->sParsed )
  7. {
  8. return $this->sParsed;
  9. }
  10. else
  11. {
  12. $this->sParsed = &$this->_toString( &$this->sStructure , &$this->aContent );
  13. return $this->sParsed;
  14. }
  15. }
  16.  
  17. private function _toString( &$sStructure , &$aContent )
  18. {
  19. }
  20. }
  21. ?>

Błąd się wyświetla bo allow_call_time_pass_reference jest źle ustawione na w php.ini ... Ale nie za bardzo wiem co z tym zrobić ...
ini_set( 'allow_call_time_pass_reference' , 'true' ); niestety zwraca mi false :/
LBO
Czy przypadkiem w PHP5 przekazywanie przez referencje nie jest domyślnie włączone? Bez magicznego znaku '&'?
PiratNowegoPokolenia
hmmm... a pisze tak gdzieś ... za taką informacje będę niezmiernie wdzięczny ... PS: cały skrypt działa ... a ta klasa była przerabiana z php4
LBO
Co do listingu który pokazałeś powyżej. W ogóle nie potrzebujesz metody _toString(). Wszystko możesz załatwić w tej magicznej __toString() nie bawiąc się w żadne referencje.

edit:
Metoda __toString jest metodą magiczną, powinna być upubliczniona.
PiratNowegoPokolenia
Cytat
Co do listingu który pokazałeś powyżej. W ogóle nie potrzebujesz metody _toString(). Wszystko możesz załatwić w tej magicznej __toString() nie bawiąc się w żadne referencje.

Nie pokazywałem całej klasy bo trochę rozbudowana jest ... A inaczej za bardzo sie tego nie da zrobić ... Taki już algorytm ( o ile dobrze rozumiem to słowo ) ... Wszystko działa i bez tych znaczków smile.gif wielkie dzięk
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.