Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System artykułów, OOP, reakcja na zdarzenia
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
MarcinOS
Witam,

Nie do końca wiedziałem, jak zatytuować ten temat... Generalnie piszę małą wprawkę - system artykułów w PHP 5, zgodnie z filozofią OOP, mam nadzieję :-)

Oczywiście systemik wyświetla listę artykułów pobranych z bazy (klasa BazaArtykulow). Tytuł każdego artykułu ma być linkiem do jego pełnej wersji. I tu mam pewien problem. Nie chcę przekazywać id artykułu do kolejnego skryptu i tam pobierać dane z bazy. Naturalnym byłoby zdefiniować metodę pokazArtykul w klasie Artykul i po prostu ją wywołać. Nie mam jednak pomysłu, jak zrobić to po kliknięciu na link.

Proszę o wskazówki smile.gif
sticker
Musisz coś przekazać żeby wiedzieć co sie stało na stronie i na tej podstawie wywołać akcje.

btw. co robi klasa BazaArtykółów poza tym że posiada liste artykułów? -> to tak z ciekawości
menic
Mozesz do tego wykorzystac np. AJAX smile.gif Bedzie dokladnie tak jak sobie życzysz...
MarcinOS
Dzięki za odpowiedzi.
Cytat(sticker)
btw. co robi klasa BazaArtykółów poza tym że posiada liste artykułów? -> to tak z ciekawości

Chwilowo niewiele winksmiley.jpg Dostaje się do bazy, tworzy obiekty klasy Artykul na podstawie informacji z niej, a następnie generuje listę artykułów.
Cytat(menic)
Mozesz do tego wykorzystac np. AJAX smile.gif Bedzie dokladnie tak jak sobie życzysz...

Spróbuję. Podzielę się wrażeniami za jakiś czas smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.