Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skomplikowany układ formularza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Saddam92
Witajcie,
chciałbym lekko zwiększyć wygodę poruszanie się po mojej stronie, stąd pytanie jak utworzyć taki formularz
( http://foksal11.pl/newStyle/logowanie.htm ) tylko z tym zastrzeżeniem że gdy w polu LOGIN kliknę TAB (tabulator) to przeniesie mnie nie do submitu, tylko do pola HASŁO questionmark.gif

rozumiem że coś takiego osiągnę przez przeniesienie w kodzie inputu hasła przed input submitu, tylko ze w takim układzie nie potrafię skonstruować wymaganego wyglądu na wszystkich przeglądarkach..

(osiągnąłem coś takiego na stylizowanych fildsetach i label'ach, ale działało tylko na Firefox'ie i Safari - na innych się rozjeżdżało)

dotychczasowy kod:
  1. <form action="#" method="post" name="login">
  2. <table align="center" style="background:#D1A767;">
  3. <tr>
  4. <td>Login: <input style="margin-bottom: 2px;"class="pole" type="text" name="username" value="" size="12" /></td>
  5. <td rowspan="2"><input class="loguj" type="submit" value="Zaloguj" /></td>
  6. </tr>
  7. <tr>
  8. <td>
  9. Hasło: <input class="pole" type="password" name="password" value="" size="12" />
  10. </td>
  11. </tr>
  12. <tr>
  13. <td colspan="2"><a href="#">Rejestracja</a> | <a href="#">Zapomniałem hasła</a></td>
  14. </tr>
  15. </table>
  16. </form>
Pozdrawiam i proszę o pomoc smile.gif
flv
Zainteresuj sie atrybutem tabindex
Saddam92
dzięki wielkie... działa.. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.