Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Select <option>zmiana czcionki</option>
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
uczaj21
Witam serdecznie mam pewien problem.A mianowicie czy jest mozliwosc w komendzie
  1. <option value="dvd">DvD Audio 24 bit 96kHz + 1 i 2 sezon Tsubasa Chronicle 45zł </option>
zmniejszyc czcionke aby napisy pomiedzy <option > byly mniejsze.Chcialem zmniejszyc czcionke i zwezyc napis bo w liscie wyboru jest bardzo rosciagla.Probowalem juz komendy <font size> lecz nie dziala.Prosze o pomoc

1. <select name="n">
  2. <option value="dvd">DvD Audio 24 bit 96kHz + 1 i 2 sezon Tsubasa Chronicle 45zł </option>
  3. <option value="cd">DVD Mp3 192kb/s 48kHz + 1 i 2 sezon Tsubasa Chronicle 35zł</option>
  4. <option value="">DVD Audio 24bit 96kHz Wysoka jakość dźwięku 25zł</option>
  5. <option value="cd">DVD Mp3 192kb/s 48kHz Nizsza jakość dźwięku 15zł</option>
  6. <option value="cd">DVD 1 i 2 sezon Tsubasa Chronicle 704x396/23,9 Ftp 20zł </option>
  7. </select>
atomek4
w CSS np.:

1. select, option
  2. {
  3. font-size: 11px;
  4. }

oczywiście rozmiar wpisz jaki chcesz smile.gif Tylko nie wiem co na to IE.

PS mała korekta. Dzięki

Sprawdziłem IE nie reagowało więc dopisałem też do elementów SELECT i teraz w IE 6 czcionka się zmienia. Zmień w CSS option na select, option.
uczaj21
Dzieki serdeczne pozdrawiam i zycze milego wieczorka

IE nie reaguje na ta komende css lecz Mozilla Firefox reaguje i dziala.Jest mozliwosc aby na IE tez dzialalo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.