Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SOAP XML error parsing
Forum PHP.pl > Forum > PHP
cancer
Witam!

Szukałem na forum ale nie znalazłem więc pisze tu:

Tworze webservice i korzystam z implementacji nuSOAP, mój problem polega na tym, że wysyłam pewne parametry do serwera i na ich podstawie jest wykonywane zapytanie do bazy a wyniki mają być zwrócone spowrotem do klienta (zasada jasna) tongue.gif. Funkcja jak i samo zapytanie po stronie serwera wykonuje się prawidłowo i zwraca poprawny wynik ALE
Problem polega na tym że przy dużej ilości zwróconych danych podczas przesyłania ich do klienta (a właściwie już podczas parsowania xml) zostaje wyrzucony błąd:

XML error parsing SOAP payload on line 1: > required

Rozumiem że chodzi właśnie o zbyt duża ilość danych, które maja byc przesłane spowrotem do klienta. Jeśli zawęże wynik zwracanych danych w selekcie to wszystko gra.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak takie ograniczeni ominąć? Albo jakiś sposob rozwiazania tego problemu?
Przypominam że korzystam z nuSOAP.

Widzę ze chyba wszyscy geniusze sa na wakacjach a szkoda. Jesliby byl ktokolwiek kto moze cokolwiek powiedziec na ten temat to niech sie odezwie. Please ohmy.gif
sf
Sprawdź czy xml, który jest generowany jest poprawny (zapisz go gdzieś).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.