Myslę, że najrozsądniej będzie zapisywać datę ostatniej wizyty usera na stronie, a potem oznaczyć jako nieczytane wszystkie te artykuły, które były napisane po tej dacie. Nie wymyśliłem jeszcze jak rozwiązać problem, kiedy nowy artykuł będzie napisany w momencie , gdy user przegląda stronę.

Zrobiłem to tak:
Dodałem w bazie tabelę z użytkownikami online. Kiedy user wchodzi na stronę, skrypt sprawdza wpisy w tabeli z userami online i wywala wszystkie starsze niż 300 sekund, przy okazji zaznacza w ich profilach czas ostatniej wizyty jako moment wyrzucenia z listy online.
Jako nowe artykuły na wstępie zaznaczane są te, które zostały dodane ( lub skomentowane ) po czasie ostatniej wizyty usera.
Tabelę userów poszerzyłem o kolumnę 'czytane_artykuly'. Kiedy user wchodzi do artyukułu i jest on nieczytany, informacja o tym zapisywana jest do tabeli:
<?php
$czytane_arty[$id_artykulu][$data_wejscia];
?>
Data wejścia jest dodana z uwagi na komentarze. Jeśli ktoś skomentował artykuł po czasie zapisanym w tabeli znowu jest nieprzeczytany.
Tabelke od razu zapisuję do bazy w formie:
<?php
?>
, a odczytuję:
<?php
?>
Kiedy user jest wymazywany z listy online, czyszczę pole 'czytane_artykuly' w bazie.
Przy okazji masz bajerek w postaci listy userów online.

Pozdrawiam .

To jest dokładna kopia mojego posta z tego tematu:
Temat: php Nieczytane posty artykuly