Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] kodzik robiacy update w bazie danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
milon
czy ktos moglby ogladnac ten kod i wytknac ewentualne bledy ?
  1. <?
  2. $service = $_POST['service'];
  3. $name= $_POST['name'];
  4.  
  5. if ($service == "mini")
  6. {
  7.  
  8. $nanana = SELECT `premdays` FROM `players` WHERE `name` = ''.mysql_real_escape_string($name).'';
  9. $lalala = $nanana + 7
  10. UPDATE `accounts` SET `premdays` = ' . $lalala . ' WHERE 'account_id' = (SELECT `account_id` FROM `players` WHERE `name` = ''.mysql_real_escape_string($name).'') ;
  11.  
  12.  
  13. }
  14. else
  15. {
  16.  
  17. $nanana = SELECT `premdays` FROM `players` WHERE `name` = ''.mysql_real_escape_string($name).'';
  18. $dadada = $nanana+ 14
  19. UPDATE `accounts` SET `premdays` = ' . $dadada. ' WHERE 'account_id' = (SELECT `account_id` FROM `players` WHERE `name` = ''.mysql_real_escape_string($name).) ;
  20.  
  21.  
  22. }
  23. ?>

z gory dziekuje
deirathe
szczerze praktycznie tu są same błędy, co Ty sobie darmowych walidatorów kodu szukasz:/ Zanim zaczniesz pisać to się zastanów z 10 razy, ja rozumiem że masz gdzieś błąd i nie możesz go znaleźć ale to co teraz zrobiłeś to jest szczyt :/ i nie powiem czego... A tak poza tym ala' wulgaryzmy... paranoja
milon
myslalem ze nie ma zadnych bledow i chcialem sie tylko upewnic wybacz.
jestem calkowitym laikiem i prosze o sprawdzenie bledow a nie jechanie mnie za to ze jest ich duzo.
deirathe
1.
  1. <?php
  2. $nanana = SELECT `premdays` FROM `players` WHERE `name` = ''.mysql_real_escape_string($name).'';
  3. ?>

Jeśliu ma działać na bazie mysql to raczej tak:
  1. <?php
  2. $nanana = mysql_query("SELECT `premdays` FROM `players` WHERE `name` = ".mysql_real_escape_string($name));
  3. ?>

2. linia 9:
  1. <?php
  2. $lalala = $nanana + 7;
  3. ?>

3. linia 10
  1. <?php
  2. mysql_query("UPDATE `accounts` SET `premdays` = ' . $lalala . ' WHERE 'account_id' = (SELECT `account_id` FROM `players` WHERE `name` = ''.mysql_real_escape_string($name).'') ");
  3. ?>

4. linia 17 znów brak mysql_query
5. linia 18
  1. <?php
  2. $dadada = $nanana+ 14;
  3. ?>

6. linia 19 mysql_query();
Na przyszłość nie wstawiaj wulgaryzmów jako zmienne to nikt nie będzie myślał że sobie drwiny robisz. Tak poza tym to radze poczytać jakiś kurs i forum przejrzeć

Ale i tak gdzieś mogłem byka walnąć bo późno już, albo wcześnie- jak kto woli
milon
serdeczne dzieki
deirathe
Proszę bardzo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.