Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache, sieć lokalna
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
PanGuzol
Witam.

Mam zainstalowanego Apache na komputerze w sieci lokalnej ale mój dostawca internetu przydzielił mi zewnętrzne IP które wskazuje na mój komputer.
Problem polega na tym że odwołując sie do tego zewnętrznego IP nie łączy sie zemną.
Problem ten występuje tylko przy Apachu gdy postawiłem serwer teamspeak-a tego problemu nie było.
Próbowałem na wielu portach ale zawsze sie nie udawało.

Jest to wina moja czy powinienem skontaktować sie z moim dostawcą internetu??
tiraeth
Może i sprawdzałeś, ale sprawdź jeszcze raz czy Twój firewall zezwala na połączenia przychodzące pod portem 80 / 8080.
PanGuzol
Aktualnie nie mam żadnego firewalla.
envp
a skype ?
PanGuzol
Nie wiem co ma do tego skype więc może napisze ze próbowałem na wielu bardzo rożnych portach i na żadnym nie działało.
webdice
Cytat(PanGuzol @ 8.08.2007, 09:23:21 ) *
Nie wiem co ma do tego skype więc może napisze ze próbowałem na wielu bardzo rożnych portach i na żadnym nie działało.

Skype używa portów 80 i 443 jako portów alternatywnych dla połączeń przychodzących.

Wracając do tematu, nie wydaje mi się ze apache będzie Ci chodzić bez przekierowania portów na serwerze/routerze. Musisz napisać do swojego administratora żeby przekierował jakiś port na Twoje wewnętrzne IP (na port 80 bądź 8080).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.