Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache!!!
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
zieloo
No tak i postawilem sobie serwera Apache. Czy strony ktore umieszcze w tym smiesznym katalogu moga byc widoczne w 'duzym' necie tzn. nie w sieci lokalnej? i jaki adres podawac zeby to otworzyc jesli sie da oczywiscie?
PS Apacha uzywam od paru dni...

Bardzo prosze o pomoc!
hyper
Jeśli masz zewnętrzny adres IP to znajdziesz (inni internauci także) swoje
strony pod adresem http://IP/ (zamiast IP wpisz swój numer, czyli coś w
stylu 195.123.26.63.
GeoS
Mozesz sobie rowniez za darmo przyporzadkowac do zewnetrznego IP domene. Ja korzystam z no-ip.com, ale jest kilkanascie tego rodzaju uslug (i w kazdej z nich domen do wyboru).
Pozniej konfigurujesz Virtualny Server Apache opierajac to np. o domene i slicznie Ci wszystko dziala biggrin.gif Mozesz odpalic ile dusza zapragnie serwerow WWW, e-mail, ... biggrin.gif
Officerrr
Jesli masz masqrade i chcesz obejrzec strone z zewnatrz, to bez forwardowania portow sie imo nie obejdzie.
zieloo
A jak nie mam zewnetrznego IP??
Moj Ip to 192.168..... to chyba nie o to chodzi, tak..?
Seth
Najpierw powiedz jakie masz lacze: stale, sdi, modem... ? I czy uzywasz proxy ?

P.S.
Prawdziwy Linuxowiec ( twoj opis na dole: Linux Rulez ) powinien wiedziec jakie ma IP smile.gif
zieloo
Wiem
no i nie 192.168... tylko 195.cos tam cos tam
A z linuksem sie od niedawna bawie....hehe
stale siec w budynku bez proxy
A tak wogole to mam dynamiczne ip... no i wiadomo...
Seth
Nabijanie sobie liczby postow (wiesz o co mi chodzi) tak jak ty to robisz nic Ci nie da zieloo aaevil.gif
itsme
hihihihi moder czuwa smile.gif))))) :!: :!:
GeoS
Wejdz sobie na no-ip.com i tam sobie zaloz domene, nawet jak masz dynamiczne IP (z ich strony do pobrania jest klient, ktory odpowiada za przesylanie do nich odpowiedniego adresu). Wtedy bedziesz mogl dzialac juz jak na stalym IP.
Reszta konfiguracji jest w manualu od Apache.
zieloo
Dobra dzieki jakos sobie poradze czego to sie nie robilo...
A moder niech czuwa... tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.