Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie animacji flash w Firefox a IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
nino
Cześć!

Witam wszystkich!!!

Mam problem, chciałbym aby animacje flash umieszczone na stronie w HTML wyświetlały się w taki sam sposób w IE jak w FireFox. tzn. po załadowaniu strony HTML z animacją flash Fire Fox wyświetla ją bez konieczności klikania na nią "click and activate to use this control" np w celu otwarcia menu we flashu tak jak jest to w IE. Widziałem strony które ładują animacje flash w IE bez konieczności aktywacji przez kliknięcie. Jeśli ktoś z was ma jakieś rozwiązanie to proszę o pomoc.

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku!!!!!

czarodziej.gif
revyag
Szukasz tego:

http://blog.deconcept.com/swfobject/
nino
Cytat(revyag @ 29.12.2007, 14:46:25 ) *

Dzięki za podpowiedź - spróbuję coś z tego skleić. Jak już skleję to podzielę wrażeniami winksmiley.jpg.

Pozdrawiam cię revyag - i jeszcze raz dzięki za podpowiedź, bo tak szczerze mówiąc to nie zabardzo nawet wiedziałem jak skonstruować pytanie. Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!. party.gif
revyag
Dodam jeszcze że Microsoft kupił od Eolas licencję dzięki której nie trzeba będzie klikać po IE animacji żeby je aktywować. Nastąpi to w kwietniu 2008 smile.gif

http://blogs.msdn.com/ie/archive/2007/11/0...vex-update.aspx
nino
Czyli zasadniczo, można odpuścić przerabianie kodów i tylko spokojnie czekać do kwietnia?? aaevil.gif
revyag
Do kwietnia jeszcze jest trochę czasu. Poza tym to nie zadziała ot tak, Microsoft wyda poprawkę, a ponieważ sporo ludzi ma wyłączone aktualizacje automatyczne, trochę może potrwać zanim wszystko wróci do normalności.
nino
Napewno masz rację, ale szczerze mówiąc mam gdzieś ludzi którzy mają wyłączone poprawki, są to z reguły ludzie z nielegalnymi kopiami systemu (w jednym z marketów sprzedają OEM XP Home za 199 zł - myślę, że to przystępna cena;))) lub ignoranci dla których to czy strona wyświetla się tak czy siak to sprawa napewno drugorzędna. sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.