Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: XP vs VISTA = APACHE
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Piotrwusek
Witam

Czy na Windows Vista da się uruchomić APACHE?

Pozdrawiam

Piotrwusek
ARJ
Cytat(Piotrwusek @ 21.01.2008, 16:53:13 ) *
Witam

Czy na Windows Vista da się uruchomić APACHE?

Pozdrawiam

Piotrwusek

Tak, da się. Bywają problemy z instalacją (nie wiem jak z najnowszymi paczkami). Apache instaluje się normalnie chociaż zdarzało się, że proces apache nie instalował się poprawnie. Wystarczyło wydać komendę w stylu apache2 -k install apache2 czy coś takiego (odsyłam do dokumentacji apache).

PS.
Nie wiem jaki wpływ ma na działanie apache2 UAC ponieważ mam wyłączony.
Piotrwusek
A czy inne programy do apache działąją? chodzi mi O PHP i MYSQL
ARJ
Cytat(Piotrwusek @ 21.01.2008, 18:15:07 ) *
A czy inne programy do apache działąją? chodzi mi O PHP i MYSQL

Tak, wszystko działa, przynajmniej w wersji 5.0 (php i mysql). Zresztą moim zdaniem starszych wersji nie ma co instalować smile.gif
bartg
Ja mam jedynie malutki problem z apache i mysql. Aby je uruchomić w xampp muszę wejść w menadżer usług i uruchamiać ręcznie. Ale to tylko malutki problemik winksmiley.jpg
webdice
Cytat(bartg @ 30.01.2008, 22:52:10 ) *
Ja mam jedynie malutki problem z apache i mysql. Aby je uruchomić w xampp muszę wejść w menadżer usług i uruchamiać ręcznie. Ale to tylko malutki problemik winksmiley.jpg

Masz ustawione automatyczne uruchamianie?
bartg
Oczywiście. Działało to przez kilka dni, a teraz w ogóle nie uruchamia się. Błąd -1 winksmiley.jpg. Postawiłem juz na 2 kompie i już
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.