Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Smarty] kompilacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slash.
Mam problem ze smarty - skonfigurowalem go i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze jest wlaczone SAFE MODE w php - wiec tak tworze katalog templates_c i nadaje mu prawa 770 - wlascicielem jest www, ale katalogi generowane przez smarty sa tworzone przez uzytkownika apache i nie moge tego zmienic - w efekcie otrzymuje serie bledow
Kod
Warning: Smarty error: problem creating directory "/var/www/clients/bay/templates_c/%%117/%%1172603085" in /var/www/clients/bay/lib/smarty/Smarty.class.php on line 1042

Warning: Smarty error: problem writing temporary file '/var/www/clients/bay/templates_c/%%117/%%1172603085/3fddde0c5a55e' in /var/www/clients/bay/lib/smarty/Smarty.class.php on line 1042

Warning: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 3500 is not allowed to access /var/www/clients/bay/templates_c/%%117 owned by uid 48 in /var/www/clients/bay/lib/smarty/Smarty.class.php on line 1575

Warning: Unable to access /var/www/clients/bay/templates_c/%%117/%%1172603085/index.tpl.php in /var/www/clients/bay/lib/smarty/Smarty.class.php on line 1158

Warning: Failed opening '/var/www/clients/bay/templates_c/%%117/%%1172603085/index.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /var/www/clients/bay/lib/smarty/Smarty.class.php on line 1158

Co moge zmienic zeby sie tego pozbyc questionmark.gif
rzseattle
hmm

$smarty->use_sub_dirs=false;
slash.
wielkie THX - w sumie zastanawialem sie nad tym ale nie wydawalo mi sie ze to rozwiazrze problem - w sumie jest to rozwiazanie dorazne ale zastanawia mnie czy moge to jakos inaczej rozwiazac questionmark.gif
rzseattle
http://www.phpinsider.com/smarty-forum/vie...ight=usesubdirs
Poczytaj - znajduje sie tam rozwiazanie Deyva (naszego winksmiley.jpg )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.