Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak uniknąć pokazywania kodu przez 'view source'
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Muszarafa
Są jakies metody? aby ktos kto kliknie prawym przyciskiem mysz na stronce i potem 'view source' - nie widzial kodu stronki ?
netmare
Strona oparta o ramki, pseudo szyfrowanie w js. Wyłączenie prawego przycisku myszy przez js nie zda się na wiele.

Jednak metody która uniemożliwi dostęp do źródła HTML nie ma, można trochę pokombinować, ale nawet mizerne pojęcie o temacie pozwoli obejść wszystko.
zakręcony
jedyny pewny sposób: nie publikować strony w sieci
zanim zaczniesz się zastanawiać jak "ukryć" źródło, zadaj sobie pytanie: po co?
kitol
Nie da się ukryć. Ramki, blokowanie RMB da się obejść w prosty sposób (chociażby nakładkami na FF np. firebugiem). Szyfrowanie w JS? Sam js deszyfrujący musi być niezakodowany, więc wystarczy go wykonać. Po prostu się nie da i trzeba się z tym pogodzić.
netmare
To właśnie napisałem, choć powiem szczerze widziałem już coś w JS od czego można osiwieć i odczytanie treści krótkiego sktyptu zajmowało dużo czasu smile.gif, Tyle że to było jako zadanie na stronce typu hackme tongue.gif
Muszarafa
Wlasciwie konieczne unimozliwienie kodu jest niepotrzebne, ale powiedzmy jakies niby zaszyfrowanie przez js - czemu nie, mozecie napisac jak sie to robi?

I jak mozna zablokowac RMB na stronce?
netmare
Mało się znam na JS, więc Twórczy nie będę, ale są do ściągnięcia w sieci implementacje algorytmów kryptograficznych, więc myślę że jeżeli nie 3des, to jakiś rot,atbash, czy chociaż kodowanie base64 dasz radę sciągnąć. Kodujesz sobie treść wg. któregoś algorytmu. A dalej wstawiasz zakodowaną treść do zmiennej i w js piszesz żeby po powiedzmy żeby zrobił odszyfrował, dalej document.write() i po zawodach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.