Muszarafa
13.02.2008, 11:11:43
Są jakies metody? aby ktos kto kliknie prawym przyciskiem mysz na stronce i potem 'view source' - nie widzial kodu stronki ?
netmare
13.02.2008, 11:15:59
Strona oparta o ramki, pseudo szyfrowanie w js. Wyłączenie prawego przycisku myszy przez js nie zda się na wiele.
Jednak metody która uniemożliwi dostęp do źródła HTML nie ma, można trochę pokombinować, ale nawet mizerne pojęcie o temacie pozwoli obejść wszystko.
zakręcony
13.02.2008, 11:49:09
jedyny pewny sposób: nie publikować strony w sieci
zanim zaczniesz się zastanawiać jak "ukryć" źródło, zadaj sobie pytanie: po co?
kitol
13.02.2008, 11:55:00
Nie da się ukryć. Ramki, blokowanie RMB da się obejść w prosty sposób (chociażby nakładkami na FF np. firebugiem). Szyfrowanie w JS? Sam js deszyfrujący musi być niezakodowany, więc wystarczy go wykonać. Po prostu się nie da i trzeba się z tym pogodzić.
netmare
13.02.2008, 11:59:33
To właśnie napisałem, choć powiem szczerze widziałem już coś w JS od czego można osiwieć i odczytanie treści krótkiego sktyptu zajmowało dużo czasu

, Tyle że to było jako zadanie na stronce typu hackme
Muszarafa
13.02.2008, 13:58:24
Wlasciwie konieczne unimozliwienie kodu jest niepotrzebne, ale powiedzmy jakies niby zaszyfrowanie przez js - czemu nie, mozecie napisac jak sie to robi?
I jak mozna zablokowac RMB na stronce?
netmare
13.02.2008, 14:07:14
Mało się znam na JS, więc Twórczy nie będę, ale są do ściągnięcia w sieci implementacje algorytmów kryptograficznych, więc myślę że jeżeli nie 3des, to jakiś rot,atbash, czy chociaż kodowanie base64 dasz radę sciągnąć. Kodujesz sobie treść wg. któregoś algorytmu. A dalej wstawiasz zakodowaną treść do zmiennej i w js piszesz żeby po powiedzmy żeby zrobił odszyfrował, dalej document.write() i po zawodach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.