<ul type="circle">
<li>Boże Narodzenie</li>
<li>Dzień Babci</li>
<li>Dzień Dziadka</li>
<li>Dzień Matki</li>
<li>Dzień Ojca</li>
<li>Imieninowe</li>
<li>Miłosne</li>
<li>Śmieszne</li>
<li>Urodzinowe</li>
<li>Walentynki</li>
<li>Wielkanoc</li>
<li>Życzenia SMS</li>
</ul>
to jest część mojego kodu html, jeśli zrobiłem * { margin: 0; padding: 0; } na początku css to na stonce znikły wypunktowania li został sam tekst bez punktów w postaci kółeczek w tym przypadku, pojawią się one jeśli ustawie dla bloku div w którym umieszczone jest wypunktowanie padding-left: 15px
Dlaczego tak siędzieje skoro mam w kodzie html że ma być wypunktowanie?? a jak ustawie te marginesy tak jak mi podałeś to wypunktowanie znika i musze ustawiać padding-left i jeszcze jedno pytanko czy ustawianie na samym początku tych marginesów jest zawsze konieczne

sorki za tą dociekliwość ale myśle że to nie jest takie wcale trudne do zroumienia tylko ktoś to musi wytłumaczyć a lepiej teraz niż mam potem wszystko przerabiać

Dzięki
I jak już pytam to jeszcze jedno
html body {
background-color:#d6c7fc;
color: #000000;
margin: 0;
padding: 0;
napisałeś że wten sposób ustawiłem marginesy tylko dla znaczników html i body, ale przecież pomiędzy znacznikamu html znajduje się reszta znaczników tak naprawde cała stronka, to marginesy powinny się ustawić dla wszystkiego

Tak teraz się zastanowiłem i sam sobie odpowiedziałem na to pytanie, że poprostu wypunktowanie znika ponieważ ustawiająć marginesy dla wszzystkich znaczników na 0 to wypunktowanie "chowa się " pod obramowaniem bloku div czy mam racje

i żeby wypunktowanie było widoczne zrobiłem poprostu opływanie float right dla <ul>