Mam drobny problem z konwersją stringów w różnych stronach kodowych zawartych w jednym pliku. Plik CSV jest exportem z MS SQL'a który to nie obsługuje UTF-8, a co za tym idzie koduje znaki narodowe głównie w Windows-125x.
Do konwersji używam iconv i takiego kodu:
<?php $zawartosc[10] = (!empty($zawartosc_gr[10])) ? iconv("windows-1250","UTF-8",$zawartosc_gr[10]) : ''; // wersja polska $zawartosc[23] = (!empty($zawartosc_gr[23])) ? iconv("ISO-8859-7","UTF-8",$zawartosc_gr[23]) : ''; // wersja grecka $zawartosc[24] = (!empty($zawartosc_gr[24])) ? iconv("windows-1252","UTF-8",$zawartosc_gr[24]) : ''; // wersja niemiecka $zawartosc[25] = (!empty($zawartosc_gr[25])) ? $zawartosc_gr[25] : ''; // wersja czeska - ta sama strona kodowa co polski $zawartosc[26] = (!empty($zawartosc_gr[26])) ? iconv("CP1251","UTF-8",$zawartosc_gr[26]) : ''; // wersja rosyjska $zawartosc[27] = (!empty($zawartosc_gr[23])) ? iconv("windows-1252","UTF-8",$zawartosc_gr[27]) : ''; // wersja hiszpanska ?>
Widok w MS SQL:

Widok w mySQL:

Widok w CMSie:

Dla wersji GR (grecki) i RU (rosyjski) próbowałem już wielu stron kodowych, ale z jakichś powodów nie chce mi tych wszystkich "ślaczków" poprawnie wyświetlić. Czy ja robię coś źle? Może jest jakiś inny działający(!) sposób?
Skrypty php są w 100% w UTF-8. Tak samo jest z mySQL, wszystko ustawione na UTF-8 lecz w bazie lądują jedynie krzaki.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i inne sposoby konwersji tego cholerstwa.