Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ...
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
wlamywacz
...
Cysiaczek
Jako,że iM trochę sick, to powiem cI only, że this controller, jeśli works, to ok. To jednak don't change faktu, że is totalnie out of any standardy. yoU mieszasz języki polish i angielski and stosujesz two standardy of method names. Raz używasz CaMeLcAsE, other time Zend_Fremework_Standardy. You się musisz decide, otherwise, kod będzie looks like ten mój post - unreadable. smile.gif

Podrawiam.
wlamywacz
...
Crozin
A pan grafik to nie zna podstaw Inglickiego? :|
I dodatkowo wszystko oparte na metodach statycznych. One mają swoje zastosowanie, ale nie powinno się ich używać do tworzenia "wszystkiego"
wlamywacz
...
.radex
To zależy już tylko od gustu, ale na Twoim miejscu rozważałbym przejście na inny styl klamerek tongue.gif Też się do takiego Java'owego przyzwyczaiłem, ale później żałowałem, bo mała czytelność. Po przyzwyczajeniu ciężko się odzwyczaić, więc najlepiej przejść od razu.

PS. Cysiaczek - dobry tekst biggrin.gif
empathon
To nie jest programowanie obiektowe. Używasz tu klasy (nie "classa") jako kontenera dla funkcji a obiekty to coś znacznie więcej.
wlamywacz
...
LonelyKnight
Cytat(wlamywacz @ 13.05.2008, 23:16:31 ) *
Nie rozumiem co Ci tu nie pasuje ? Skoro to tylko router ? Btw. czepiasz się spolszczeń.

Przecież empathon napisał jasno smile.gif Ten kod jest feee. Zbiór funkcji zamknięty w klasy a nie OOP.
empathon
Cytat(wlamywacz @ 13.05.2008, 23:16:31 ) *
Nie rozumiem co Ci tu nie pasuje ? Skoro to tylko router ? Btw. czepiasz się spolszczeń.

To nie jest ani router, ani kontroler, ani akcja. To jest dokładnie to co napisałem - robisz z klasy kontener dla funkcji. BTW. zobacz co się stanie gdy ustawisz PHP_STRICT.
Nie czepiam się spolszczeń. "Classa" - to nie spolszczenie. Polskim odpowiednikiem słowa "class" jest klasa.
wlamywacz
...
ayeo
@włamywacz, zadałeś pytanie, dostałeś odpowiedź. Może liczyłeś na oklaski i jęki zachwytu, ale tak się nie stało... Trochę dystansu do siebie! Panuj nad sobą i staraj się nie unosić!
Pozdrawiam!
wlamywacz
...
ayeo
Czym różni się Twój kod od kodu strukturalnego? Zamykasz funkcje w klasach jako metody statyczne! To nie jest podejście obiektowe!
LonelyKnight
Cytat(wlamywacz @ 13.05.2008, 23:41:05 ) *
Też jesteś "feee" i wyjdz
To napisz "miszczu" jak Ty byś to napisał jakiś przykład bo teraz to suche gadanie.

Chłopie nie masz pojęcia o OOP i się jeszcze sadzisz jak zwracamy na to uwagę. Nie będę pisał żadnych przykładów bo nie mam na to ochoty, szczególnie jak ktoś się tak do mnie zwraca.

To, że masz w kodzie class nie znaczy, że piszesz obiektowo. Każdy kto przeczytał choć jedną książkę o OOP powie Ci to samo co ja. Jasno masz napisane co jest źle, a oczekujesz, że ktoś będzie wytykał Ci błędy i prowadził za rączkę - takie coś to z dziećmi w piaskownicy, a jak nie wiesz co poprawić to wjedź na Allegro i kup jakąś książkę.
empathon
Cytat(wlamywacz @ 13.05.2008, 23:49:48 ) *
ayeo nie o to chodzi. Nie lubię bardzo postów które nic nie wnoszą. Po prostu po przepisaniu tego od nowa znów dostaję odpowiedz że to funkcję zamknięte w klasie i w ogóle chciałbym wiedzieć jak to poprawnie zrobić.

Napisz co chciałeś osiągnąć.
Czy to ma być implementacja MVC? Czy gumowa kaczka o napędzi rakietowym?
Możemy się tylko domyślać. Jedno widać na pierwszy rzut oka - ten kod nie nadaje się do poprawy. Chyba nie sądzisz, że przepiszemy Ci kurs OOP.
Cysiaczek
@wlamywacz - co za cyrki tu urządzasz z kasowaniem zawartości postów? Konstruktywnej krytyki nie lubisz? Dostajesz +10 do poziomu ostrzeżeń, a temat zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.