Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy białe znaki w kodzie PHP wpływają na wydajność?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
extreme-dh
Pytanie jak w temacie.
Czy duża ilośc komentarzy i formatowania będze jakoś wpływała na optymalność wykonania programu?
Czy może lepiej jest wyrzucić z pliku wszystkie komantarze, białe spacje, czy tabulatory?

Zastanawia mnie ten temat, a nie udało mi się doszukać odpowiedzi... Może zbyt mało intensywnie szukałem biggrin.gif
W każdym razie jeśli ktoś miałby jakieś informacje (lub linki) na ten temat, proszę o podzielenie się.
empathon
Nie. Interpretator po prostu je ignoruje.
dr_bonzo
Interpreter...

extreme: ma wplyw, przy normalncyh proporcjach komentarzy/spacji do kodu - pomijlny. Zawsze mozesz to sobie sprawdzic - porownac czasy wykonania i parsowania plikow z i bez bialych znakow.

----
edit: empathon, ok, zwracam honor - intercostam tez jest
empathon
Cytat(dr_bonzo @ 25.05.2008, 16:31:48 ) *
Interpreter...

http://en.wiktionary.org/wiki/interpreter (na samym dole synonimy)

Cytat(dr_bonzo @ 25.05.2008, 16:31:48 ) *
extreme: ma wplyw, przy normalncyh proporcjach komentarzy/spacji do kodu - pomijlny. Zawsze mozesz to sobie sprawdzic - porownac czasy wykonania i parsowania plikow z i bez bialych znakow.

Mówimy o normalnych sytuacjach nie o skrajnych i teoretycznych. Jeśli jest to pomijalne można spokojnie powiedzieć, że nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.