Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: menu wpada pod Flasha
Forum PHP.pl > Forum > PHP
john_doe
Witam,

mam mały problem. Otóż na www.nieruchomosci-kielar.pl w przegladarce IE jest OK, we wszystkich innych także aaale pod FF rozwinięcie menu usługi wjeżdża mi pod tego Flasha. O co chodzi?

pozdrawiam
pest
Powiem gorzej... pod wszystkimi przeglądarkami, wszystkie elementy na stronie są przykrywane przez flash.... dzieje się tak standardowo pod linuksem i jeszcze nie widziałem rozwiązania na tą przypadłość. Jeśli ktoś wie jak to minąć to ja chętnie poczytam winksmiley.jpg

Co do Windowsa, to nie jestem pewny, ale pokombinuj może z window mode transparent... nie pamiętam jak tam dokładnie było, ale może wyjdzie.
sniezny_wilk
Zrób stronę 100% flash lub 100% HTML,CSS,JS,PHP i będziesz miał po problemie. Po co mieszać.
john_doe
nie zgodzę się z tym, że pod wszystkimi przeglądarkami jest źle bo testowałem pod 5 cioma i tylko po FF to nie kosi.
dzięki za próby
cbagov
Tu pisalem o tym co mozna

Flash wisi nad elementami strony
nu_moon
użyj biblioteki SWFObject do osadzania elementow flashowych na stornie.
i tam w parametrach pokombinujesz - wszystko bedzie dzialac jak trzeba.

Jak ci sie nie uda - daj znac na pm, wysle Ci przykladowy kod bo teraz nie moge tego znalezc...
pest
Widać nie doczytałeś: mówiłem o linuksie tam i firefox i opera i konqueror i safari i co tam jeszcze chcesz wyrzuca flash'a na wierzch.

Na IE pod linuksem niestety nie próbowałem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.