Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: index.php>id=2
Forum PHP.pl > Forum > PHP
erv159
Kod
<?php
if($_GET['page_name'] == "") fallback(BASEDIR."index.php");
$strona = stripinput($_GET['page_name']);

if($strona == "jakasnazwa"){
   opentable("Nazwa");
   echo"treść";
   closetable();
}elseif($strona == "jakasnazwa2"){
   opentable("Nazwa2");
   echo"treść2";
   closetable();
}else{
   redirect(BASEDIR."index.php");
}

?>

chciałbym się dowiedzieć jak zorbić taką stronę bo to co tu w kodzie dałem nie działa. może mi ktoś pomóc?
pozdrawiam
oscar17
Może napiszesz więcej co to za kod i do czego ma służyć. Generalnie używasz tu jakichś funkcji o których manual php w życiu nie słyszał, do tego super tytuł, trochę regulaminu by się zdało poczytać...
Podejrzewam że pewnie chodzi o wyświetlanie odpowiedniej zawartości strony w zależności od id w gecie, ale tu mogę się tylko domyślać... tongue.gif
Zapewne jednak jeśli opiszesz ładnie problem i co chciałbyś wiedzieć to ktoś z forum z chęcią ci pomoże...
simple programmer
Czyżby chodziło Ci o wywoływanie strony np. www.php.pl/stronamoja/index.php>id=2?
Od tego jest mod_rewrite :]
franki01
W PHP-Nuke widziałem podobne funkcje. Bardzo pomocna strona: http://pl.php.net/ - sprawdź czy funkcje istnieją i spróbuj skojarzyć nazwę z ich docelowym przeznaczeniem. Poczytaj też o header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
czarnowidz
a może tak :

CODE
<?
switch($_GET['id'])
{
case '1':
echo 'Tresc';break;
case '2':
echo 'Tresc2';break;
case '3':
echo 'Tresc3';break;
case '4':
echo 'Tresc4';break;
default :
echo 'Default';break;
}
?>
Shili
@up
Ale to wywołanie działa ze znakiem & a nie > w adresie.

Jeśli autor nie popełnił pomyłki, to zgadzam się z @simple programmerem, że można to ustawić za pomocą rewriteRule
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.