Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z kodowanie Polskich znaków
Forum PHP.pl > Forum > PHP
larson7221
Witam mam taki porabany problem że nie chce mi kodowac polskich znakow uzywam programu Adobe Dreamweaver CS3 . Doszedłem do tego problemu a mianowicie podczas zapisu pliku nalezalo ustawic UTF8 jednak jesli to zrobie to wyskakuje mi bład z funkcja session_start() i ob_start() i tak dalej jest na to jakis sposob ?
piotrekkr
A Próbowałeś użyć iconv() questionmark.gif A dreamvawer powinien mieć opcjć gdzie się ustawia kodowanie w jakim zapisuje znaki w dokumencie. Popatrz w opcjach smile.gif
larson7221
iconv() bez sensu po co mam knwerotowac wszystkie pliki php skoro ja chce tylko ustawic odpowiednie kodowanie templatki . Natomiast Dreamweaver mozliwe ze udostepnia taka opcje ale mi to wszystko jedno czy to bedzie Dreamweaver czy notatnik bo w notatniku sobie to ustawiam ale nadal jest problem. ajjj
Shili
poczytaj o czymś takim jak BOM (Byte Order Mark) i znajdź edytor, który potrafi go usunąć (problemów nie mam przy używaniu Eclipse z odpowiednimi dodatkami do php oraz notepad++ który ma opcję kodowania utf bez BOM)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.