Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KLopot
Forum PHP.pl > Forum > PHP
usb
Witam.

Mam problem i potrzebuje pomocy badz pomyslu jak rozwiazac taka rzecz:

Normalnie mam swoja strone i poprzez submit wysylam postem dane ze swojego formularza do innego na innej stronie.
Wszystko dziala oprocz pewnych pól ktore maja w kodzie zrodlowym na tamtej stronie wyl. manualne wpisywanie:

<input type="hidden" name="enterManualy" value="N">

Kiedy wysylam postem value="Y" to faktycznie pole sa odblokowane ale dane ktore mialy przejsc na te pola to nie przeszly sad.gif(

Cholernie mi zalezy zeby dalo sie tam przeslac dane, gdyby optymalnie Manual byl ustawiony na "Y" to nie bylo by problemu.

prosze o rade
nowotny
Nikt ci tu nie pomoże bo nie wiadomo o czym ty w ogóle mówisz... daj jakiś kod...
kwiateusz
jak to nie wiadomo... o jakims formularzu

btw popraw tytul tematu na odpowiedni inaczej to zamkne
usb
Na mojej stronie mam:

1. <form action="inna.strona.pl" method="post">
  2.  
  3. <input type="hidden" name="enterManualy" value="Y">
  4. Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="login">
  5.  
  6. <input type="submit" name="submit" value="Zaloguj">
  7. </form>

Kod jest prosty bo przesyla na inna strone login do pola logowania.
Natomiast na tamtej stronie to pole ma standartowo ustawione:

<input type="hidden" name="enterManualy" value="N">

Czyli wylacza manualne wprowadzenie przez chyba javescipt. W poscie wysylam:

<input type="hidden" name="enterManualy" value="Y">

Teraz mam mozliwosc wprowadzenia danych do pola ALE dane do pola login sie nie przesylaja.

W praktyce jesli mozna byloby wyslac dwa posty pod rzad to pierwszy by wlaczal Manualne wprowadzenie tak aby odblokowac pole a drugi poprostu by normalnie przeslal dane do pola login.

Mam nadzieje ze jasno napisalem.

pozdrawiam
Shili
Pokaż jeszcze jak przetwarzasz te dane. To najważniejsza część Twojego kodu wbrew pozorom.
usb
to w sumie caly kod co podalem..

Probowalem tez zmienic adres z mysla ze GET zrobi pierwszy to przed postem :

1. <form action="inna.strona.pl?enterManualy=Y" method="post">
  2.  
  3. Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="login">
  4.  
  5. <input type="submit" name="submit" value="Zaloguj">
  6. </form>

i niestety to samo.. Pole login odblokowane ale niestety puste

nie ma zadnych pomyslow?
Shili
  1. <input type="text" name="login" value="<?=$_POST['login'];?>">

Oczywiście pod warunkiem, że dane przesyłasz postem.
usb
  1. <?php
  2. <form name="ble" action="https://strona.pl/logowanie.php" method="POST">
  3.  
  4. Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="postoffice_T" value="mojlogin">
  5.  
  6. <input type="hidden" name="enterManualy" value="Y">
  7.  
  8. <input type="submit" name="submit" value="Zaloguj">
  9. </form>
  10. ?>

Ten powyzszy kod przesyla 2 informacje z mojej strony na obcą strone. Login oraz enterManualy, który ustawiony na Y odblokowuje wpisywanie reczne do pola login. Gdyby tego nie bylo to wstawienie wartosci login do pola byloby proste.

Jest mozliwoc wyslania dwóch żądań POST jeden po drugim? Najpierw wysylam to:

1. <input type="hidden" name="enterManualy" value="Y">

a potem login do pola:

1. Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="postoffice_T" value="mojlogin">

Wyslanie tych dwoch wartosci nie odnosi pelnego sukcesu bo NIE przesylane sa dane o loginie poniewaz na tamtej stronie jest domyslnie ustawione "entermanualy" na N. Wiec najpierw wysylam Entermanualy=Y a pozniej login="costam";

powtarzam wysylanie tych dwoch wartosci jednym POSTEM konczy sie tylko odblokowaniem pola.[ustawieniem EnterManualy na Y]
Shili
Wysyłając formularz dostajesz tablicę asocjacyjną, gdzie kolejne klucze są kolejnymi nazwami atrybutów name formularza. Problem pojawia się tylko jeśli używasz atrybutu disabled, który radziłabym zmienić wtedy na inny z atrybutów - readonly.

Dalej jednak nie podałeś pełnego kodu, nijak tu nie widzę nic z php. Nie widzę kodu, który odblokowuje formularz. I szczerze powiedziawszy od początku nie chce mi się tego robić, także jak się podzielisz wreszcie swoim kodem z chęcią zobaczę co tam może być nie tak.
usb
  1. <form name="ble" action="https://jakasstrona.pl" method="POST">
  2.  
  3. Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="name" value="costam">
  4.  
  5. <input type="hidden" name="enterManualy" readonly="readonly" value="Y">
  6.  
  7. <input type="submit" name="submit" value="Zaloguj">
  8. </form>

To jest caly kod po mojej stronie.

Mam tylko takie pytanie czy mozna wyslac 2 POSTY pod rzad z zachowaniem pierwszego na obcą stronę?
nowotny
A możesz podać adres tej tajemnej "obcej" strony...? najlepiej byłoby przeanalizować zawartość POST jaką ona wysyła i do jakiego skryptu... potem za pomocą curla spreparować taką zawartość i wysłać do tamtego skryptu... Inaczej możemy sobie kombinować ile wlezie...
usb
nie wiem czy curl tu cos pomoze...strona wymaga logowania i jest szyfrowana SSL sad.gif

Postem tak pieknie wszystkie pola wypelnilem oprocz najwazniejszych ktore sa cholera zablokowane przez javescript. Szczerze nie mam sily juz z tym sie meczyc. Mozna zamknac temat. Pozdrawiam
nowotny
No jeśli tak to tym bardziej tylko curl tu może coś działać... wielokrotnie logowałem się z automatu do takich stron... nawet raz z ssl... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.