Uczę się PHP i postanowiłem napisać CMSa.. Już mam dodawanie/edytowanie podstron, menu. Mój CMS wszystko sobie zapisuje w bazie MySql.
Wyczytałem, że lepszym sposobem programowanie jest programowanie obiektowe.
Tylko właśnie nie do końca wiem czy lepiej pisać to obiektowo czy nie... i to jest moje pytanie

Np. w PANELU ADMINA w dziale PODSTRONY mam to zrobione tak:
*zapytanie:
SELECT `id`, `status`, `nazwa`, `data_utworzenia`, `data_edycji`, `autor` FROM `podstrony` ORDER BY `id`
*za pomocą:
wyświetlam wszystko w tabeli, USER może sobie zaznaczyć kilka PODSTRON i kliknąć USUŃ.
<?php ?>
DOKUMENT SIE PRZELADOWUJE I MAM W ZMIENNYCH POST/GET NUMERY ID PODSTRON DO USUNIECIA
*zapytanie:
usuwa podstronę
DELETE FROM `podstrony` WHERE `id`='.$delete
A jeżeli dobrze zrozumiałem to obiektowo musiałoby to wyglądać jakoś tak:
tworze sobie klasę, w niej zmienne private $id,$status,$nazwa,$data_utworzenia,$data_edycji,$autor. Jako obiekty ładuje do klasy wszystko z MySql - każda podstrona to jeden obiekt. hmm tworze sobie funkcję w klasie która mi będzie wyświetlać tak jak wczesniej po kolei dane... USER zaznacza kilka do usuniecia i teraz zeby usunac dane funkcją np. UsunDane() (ktorą sobie stworze w klasie) to musze najpierw wczytac dane obiekty i potem wywolac fukncje UsunDane().. A normalnie po prostu usuwam obiekty o danym ID bez wczytywania ich.
wiec wychodzi dłużej ;/ Czyli obiektowo czy nie? Moze ja nie rozumiem obiektowoście po prostu jeszcze, moze to sie roi inaczej??