Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obraz z kamery podłączonej do serwera...
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
windman
Witam,

Serwer to Apache/Windows, podłączona do niego jest kamera internetowa USB.
Na serwerze tym chcę umieścić stronę, która będzie wyświetlała obraz z tej kamery?

Jakie mam możliwości? (jak już będę wiedział czego szukać to zapytam googla).

Z lektury tego forum jedno rozwiązanie już mam. Program, który na bieżąco zapisuje obraz z kamery do pliku, reszta to już widomo... Minusem takiego rozwiązania jest brak płynności obrazu, ale można spóbować... ktoś może polecić odpowiedni program pod windows?
//Program już mam VisionGS, klatki są zrzucane w odstępnie 1 sekundy, daje to zadawalające efekty.
//Mimio wszystko ciekaw jestem innych rozwiązań.

Inne rozwiązanie to Flash. Niestety w tej materii nie mam doświadczenia, może ktoś robił już coś podobnego?
Jak ktoś ma inne pomysły/gotowe rozwiązania to prosze się nie krępować ;-)

Pozdrawiam
behu
w google coś znajdziesz smile.gif

kiedyś uruchomiłem obraz z kamery na stronie, i pamiętam że na pewno szukałem pod hasłem 'streaming' smile.gif
windman
Cytat(collusio @ 12.08.2008, 23:41:16 ) *
w google coś znajdziesz smile.gif
kiedyś uruchomiłem obraz z kamery na stronie, i pamiętam że na pewno szukałem pod hasłem 'streaming' smile.gif

No i jak to realizowałeś?
kwiateusz
Przenosze na oprogramowanie bo z php nijak ma to związek, z samym apachem też mało, to tu jedynie pasuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.