Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z przkierowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BugsBunny
Witam,

Na stronie używam Open Power Template i mam problem z użyciem funkcji ob_start() I ob_end_flush(); potrzebnych do wykonania:
  1. <?php
  2. header('Location:index.php');
  3. ?>

Jednak gdy tylko dodam te funkcje na początku i na końcu index.php pokazuje się to:

Cytat
Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.

Firefox 3, PHP 5.2.5
webdice
Pomyśl trochę, przekierowujesz index.php na index.php, więc skrypt się zapętla. Header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual powinien zostać wykonany tylko i wyłącznie jeśli zostanie spełniony jakiś warunek (ale nie przy początkowym uruchomieniu indexu).
BugsBunny
przekierowuję index.php?page=cos tam na index.php chociaż w sumie to plik, który przekierowuje jest dołączony do index.php

To co mam stworzyć plik przekierowanie.php i w nim przekierować do index.php tongue.gif czy da się to rozwiązać jakimiś cywilizowanymi metodami?
webdice
  1. <?php
  2.  
  3. if ($_GET['page'] == 'cos')
  4. {
  5. header ('location: index.php');
  6. }
  7.  
  8. ?>

Tak możesz zrobić przekierowanie bo warunek na samym początku nie jest spełniony.
BugsBunny
poradziłem sobie przekierowując zamiast na główną to index.php?page=news
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.