Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]przechodzenie na inna stronę
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
flex
Witam,

Mam stronę gdzie poprzez formularz jest dodawana do bazy danych pewna informacja.
Po nacisnieciu wyslij dane sa wysyłane do bazy danych. Co zrobic żeby po tej operacji przeszlo do innej strony.
header("Location: " . $config_basedir . "/admin/panel.php"); nie działa poniważ w panel.php mam
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title></title>
<link href="../config/admin.css" rel="stylesheet">
</head>
<body bgcolor=#666666>
<div id="menu">
<?php require("admin_menu.php"); ?>

i wywala błąd.

Z góry dzieki za pomoc
luck
Wszystkie wróżki akurat poszły oglądać Kubicę winksmiley.jpg Dlatego pewnie będziesz musiał wkleić błąd jaki Ci się wyświetla, ew. kawałki kodu, bo inaczej nici ze zgadnięcia co jest nie tak.
ikssde
Napisz jaki to blad, jak chcesz zeby Ci pomoc to musisz podawac konkretne informacje...
barthpl
Jestem dopiero początkującą wróżką więc nie gwarantuje skuteczności mojego przewidywania. Zakładam że błąd polega na tym, iż przed linijką w której masz:
  1. <?php
  2. header("Location: " . $config_basedir . "/admin/panel.php");
  3. ?>
wysyłasz coś do przeglądarki, a nie powinieneś (zobacz header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual). To coś co jest wyświetlane to może być chociażby spacja przed tagiem "<?php". Można tego uniknąć pisząc skrypt trochę inaczej lub używając funkcji ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (na początku skryptu) , ob_end_flush" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (na końcu skryptu) oraz innych podobnych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.