Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] upload "folderu" na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fredman
Z tego co wiem taki bezpośredniu upload folderu jest niemożliwy ? zastanawiam się jak można podejsc do tego inaczej i tak wpadły mi do głowy 2 pomysły.
1. skrypt tylko czytał by nazwę wskazanego folderu (czy wogole da sie wskazać folder z formularza ?) i tworzył by na serwerze folder o tej samej nazwie a nastepnie przenosił by plik po pliku .
2. ten sposób mi sie mniej podoba: wskazywać jeden plik i spakowany folder a potem na serwerze rozpakowywać (ponoć da się rozpakowywać ale nie kazdy serwer to obsługuje).

No i teraz chialem zapytać czy te pomysły są wogole możliwe do zrealizowania a może jest już na to (upload folderu) jakieś sprawdzone rozwiązanie?
Piniek
1. o ile mi wiadomo nie ma możliwości przesyłać całego folderu przez formularz za to przez FTP chyba da radę. Edit: być może się mylę.

2. tak istnieje taka mozliwość
ayeo
A może poczytaj o SWFUpload. winksmiley.jpg

Pozdrawiam
fredman
Cytat(ayeo @ 24.08.2008, 21:56:53 ) *
A może poczytaj o SWFUpload. winksmiley.jpg

Pozdrawiam

to jakis kombajn widze , potrzebuje cos prostego do podlaczenia pod moja stronke.
Chodzi głownie o taka akcje:
w formularzu wskazujemy folder/czy tam tego zipa oraz miejsce z listy wyboru gdzie to ma byc skopiowane
po wyslaniu formularza na serwerze we wskazanym miejscu tworzy sie takie folder o identycznej nazwie no i zawartosci.

btw. wlasnie próbowalem zobaczyć kilka przykładów z manuala ale wywala mi bład juz z którymś z kolei przykladem:
Warning: zip_read() expects parameter 1 to be resource
--> chodzi mu o zmienną w ktorej jest: zip_open("paczka.zip");

w obliczu tego problemu wpdał mido głowy kolejny posmysł czyli w formularzu wpisywalo by sie też nazwę tego tworzonoge folderu + jakis multiuplad plikow ale to tak srednio fajne jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.