endrju15575
3.09.2008, 13:43:14
Witam
Wstawiam dane do bazy za posrednictwiem takiego kodu:
$sql = "INSERT INTO `rw` (`id_RW`, `data`, `godzina`,... -niewazne co dalej
pozniej standardowe:
$wynik=$db->query($sql) or die ('Blad zapisu do bazy rw: '.$sql);
Problem polega na tym, ze powyzszy kod ladnie smiga na lokalnym serwerku (Webserv), a gdy wrzuce stronke na jakis darmowy serwer to juz sie jakos dziwnie zachowuje, tzn. kompletnie nic nie wyswietla. Oczywiscie na stronie powinno byc wyswietlonych wiele roznych smieci, a wyswietla pusta strone. Sprawdzilem to dla kilku roznych serwisow webhostingowych (darmowych) i juz nie mam pomyslu co jest nie tak.
Oczywiscie dane do polaczenia z baza zmieniilem, zeby nikt mi nie pisal, ze korzystam z tych samych danych co na localhoscie ;]
_olo_1984
3.09.2008, 13:53:58
trudno powiedzieć, może włącz najpierw raportowanie błędów, napisz co pokazuje będziemy myśleć dalej. Może skrypt na serwerze się nie wykonuje z powodu jakiegoś błędu/ustawienia ...
endrju15575
3.09.2008, 14:05:15
Nawet nie wiedzialem, ze jest taka opcja jak raportowanie bledow (stad umiejscowienie tego watku w Przedszkolu ;]), ale od czego jest google? Znalazlem, wlaczylem i mam takie info na stronie:
Notice: Uninitialized string offset: -2 in /home/a8455470/public_html/przetworzRW.php on line 143
Notice: Undefined variable: wyszpiegowaneSurowce in /home/a8455470/public_html/przetworzRW.php on line 400
Notice: Undefined offset: 1 in /home/a8455470/public_html/przetworzRW.php on line 402
Notice: Undefined offset: 2 in /home/a8455470/public_html/przetworzRW.php on line 403
Notice: Undefined variable: powrot in /home/a8455470/public_html/przetworzRW.php on line 408
poczytaj o REGISTER GLOBALS w php5 - możliwe, ze to przyczyna twoich kłopotów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.