Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Skrypt/bot przeszukujący tekst
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szunaj85
Chciałbym stworzyć skrypt/bota, który uruchamiałby się co pewien czas i przeszukiwał moją stronę i podstrony - ogólnie tekst i porównywałby każde słowo ze swoim zbiorem słów znajdujących się w tablicy. Jeżeli by znalazł wyraz który ma w swojej tablicy powiadamiałby mnie e-mailem o tym fakcie oraz podał adres strony gdzie to porównanie znalazł.
Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i w jakim języku coś takiego miałoby być napisane. Czy PHP czy inny. Jeśli iść powyższym tropem to na pewno będzie potrzebna tablica, funkcja if, itd.
Przeszukiwałem internet ale nic ciekawego nie znalazłem, może ktoś się już z takim czymś spotkał i jest mi w stanie pomóc, ma podobny skrypt albo zna jakąś stronę na której znalazłbym odpowiedź. dry.gif
wookieb
Cytat
tablica, funkcja if,

NO BA. I jeszcze wiele innych "zdumiewających" rzeczy...
O botach było tutaj SETKI RAZY i dziennie sa 2 tematy o botach... Wiec korzystaj z wyszukiwarki...

2 sprawa co masz zamiar robić tym skryptem? Po co coś takiego skoro on parsuej twoją stronę to równie dobrze możesz przejrzeć zawartość bazy.
robos85
http://www.webday.pl/viewtopic.php?f=25&t=505 - masz tutaj klasę generującą słowa kluczowe z treści. Można ją przerobić lub zobaczyć jak jest zbudowana i wykorzystać.
Na tej zasadzie zobaczysz jak się słowa na stronie przeszukuje
Szunaj85
Wookieb, przecież strona nie składa się tylko z bazy danych, jest jeszcze zwykły tekst napisany w HTML-u lub PHP, treść którą wyświetlają skrypty, itp. Mi nie chodzi o porównanie tekstu w bazie danych, ale ogólnie całego tekstu jaki znajduje się na stronie i nie ma znaczenia w jaki sposób on powstał. sadsmiley02.gif
Robos85, owszem jest pare tematów o botach, ale z regóły jak się przed nimi chronić.
Chyba, że ja źle szukam. co_jest.gif
hwao
Cytat(Szunaj85 @ 5.09.2008, 19:50:39 ) *
funkcja if

Funkcja if? i jeszcze nikt na to nie zwrócił uwagi?!

http://pl2.php.net/manual/pl/control-structures.if.php

file_get_contents + preg_match_all + mail i masz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.