Dawno się nie odzywałem ale nie marnowałem czasu mianowicie wedle waszych uwag i osób, że tak powiem trzecich np sprzedawców udało mi się wyczarować machinę o następujących parametrach.
Płyta główna:ASUS P5QL-E Intel P45 Socket 775
Grafika:GF 280 1024MB DDR3/512bit GIGABYTE
Ram: OCZ DDR2 4096MB 2x 2048MB DUAL PC1066 REAPER
Dysk: 2x HDD SEAGATE 250GB SATA II 32MB (RAID-0)
Nagrywarka: DVD-REC LG GH20NS15 SATA BARE OEM
Tuner tv: Tuner TV LEADTEK DTV1800H cyfrowo-analog
Czytnik kart:
CZYTNIK KART PAMIĘCI - DO ZATOKI 3,5' USB/AUDIO
Kieszeń HDD:
Zasilacz: TAGAN TG600-BZ 600W // VOLCANO 550W
Drukarka/skaner: HP 4180
Myszka: MX REVOLUTION
Procesor: Procesor Intel Core 2 QUAD Q8200 4x2,33Ghz BOX
Obudowa: RAIDMAX SAGITTARIUS (OKNO)
Monitor: ASUS LCD 22’ VW222S (WIDE)
Mam szansę nabyć ową maszynę za ~5.000zł w sklepie komputerowym a na allegro z tego co się orientuję kosztuje ~4.600zł niestety na allegro jak mi się np spali karta graficzna jestem bez kompa przez 2 tygodnie a w sklepie dostaje zastępczą.
I jak zwykle dopiszę kilka pytań mam nadzieję że jeszcze komuś chce się pisać w tym wątku.
1. Płyta ma złącze SATA II a mam dysk ATA czy mogę dokupić sobie kieszeń HDD by móc korzystać z starego dysku (przenoszenie danych)
2. Czy owy dysk nie spowolni pracy całego komputera??3. Jak sprawa wygląda z zasilaczem czy mam zapłacić 2x ceny za "TAGAN"(nie przesada z tymi 600W??) czy z normalną cenę VOLCANO??
4. Czy zmienili byście monitor??
5. To pytanie należy do tych ogólnych a więc, może macie jeszcze jakieś pomysły/propozycję??[font="Times New Roman"]Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i w odpowiednim czasie nagrodzę...
*Coś się zepsuło z czcionką jak jakiś admin będzie tędy przechodził był bym wdzięczny za poprawienie, nie wiem co się stało i co z tym zrobić... ;p