digit
5.04.2002, 14:12:59
Kto zna program, który zapisuje pliki w formacie .php? Ważne dla mnie jest to, że ten program ktoś już instalował i działa bezbłędnie. Cieszył bym się także z adresu strony, zktórej mógłbym ściągnąć ten program.
admin
5.04.2002, 16:05:12
php przewaznie tworzy sie w edytorze stron WWW, chodz niektorzy tworza w specjalnie do tego przeznaczonych edytorach z kolorowaniem kodu, ja polecam DreamWeavera: www.macromedia.com
Ja polecam EditPlus - nie tylko do php ale do ASP, JSP, C++ tez, bo podswietla skladnie wiekszosci jezykow...
(Choc caly czas szukam czegos lepszego)
Domel
6.04.2002, 04:43:18
nie ma to jak polski pajaczek
digit
6.04.2002, 06:30:17
fedor
7.04.2002, 22:27:14
Pajączek to moim zdaniem nie jest dobry edytor, trochę już wtym biznesie siedze i sądzę że najlepszy homesite 5, ale jak kogoś nie stać

to zajebisty jest freeware'owy first page 2000 możesz go zassać z
http://www.evrsoft.com/1stpage/ naprawde warto
Ja osobiscie uwazam, ze nie ma lepszego edytora html, php itp. od AceHtml (www.visicommedia.com)
Pozdrawiam
castor
8.04.2002, 18:03:08
najlepszy jest TEXTPAD ( www.textpad.com )
Cytat
php przewaznie tworzy sie w edytorze stron WWW, chodz niektorzy tworza w specjalnie do tego przeznaczonych edytorach z kolorowaniem kodu, ja polecam DreamWeavera: www.macromedia.com
DreamWeaver to ma byc edytor do php :?:
mozna i tez ale chyba troszke drogo
Ja tam uzywam pajaczka i narazie mi starcza...
admin
8.04.2002, 20:25:11
Cytat
DreamWeaver to ma byc edytor do php :?:

Kto tak napisal? chyba nie ja. Napisalem ze DreamWeaver jest do WWW, a php przy okazji w tym tworze. Jakby ktos nie wiedzial to php jest powiazany z HTMLem i IMHO kolorowanie skladni i inne pierdolki 'dla php' nie sa mi potrzebne w obliczu tego co DW robi dla mnie w HTMLu. Bo edytory dla php nie napisza za mnie kodu, ktory mnie interesuje a DW napisze mi kod HTML taki, jaki jest mi potrzebny, php sam sobie dopisze.
castor
8.04.2002, 20:43:07
cosik mi sie zdaje ze zes zmienil swoje wypowiedzi :wink: :wink:
bo ja widzialem ze piszesz o edytorze php
a nawet jesli pisales o edytorku www to po co koles pyta o edytor textowy a ty mu WYSIWYG za chyba 1300PLN
:wink: :wink:
ale nie wazne.
Jeszcze raz polecam wszystkim TEXTPAD (za darmo) super edytor textowy ze skladnia do wielu jezykow oprogramowania i z mozliwoscia jej rozszerzania
OK z tym za darmo to przesadzilem ale wystarcza ze zignorujesz komunikat ze jest to wersja testowa i masz go za friko z full opcjamia :wink:
haiaw
8.04.2002, 21:42:30
Ja polecam Weaverslave. 8)
(www.weaverslave.de)
Lysy
25.06.2002, 22:06:43
8O Czytałem że do Dreamweaver'a można dołączyć HomeSite'a, co pozwala na tworzenie kodu w dwóch jednocześnie(w pierwszym html, w drugim php) oraz przeglądanie(homesite) w trybie podglądu stron napisanych w php.
Jako że sam jestem jeszcze na etapie pajączka(już niedługo), to chciałbym wiedzieć czy ktoś używa tych edytorów w ten sposób i z jakim skutkiem.
Pozdrowka
Tu jest kilka edytorów ale jeszcze nic nie sprawdzałem:
ftp://ftp.toya.net.pl/pub/edytory_html/
klakons
25.06.2002, 23:23:42
kazdy na pewno ma swoje predyspozycje, jesli chodzi o edytory jako takie. jedni uzywaja edytorow wywywig, inni tylko tekstowo. jeszcze innym nie jest potrzebne kolorowanie skladni.
dywagacje na ten teamt to jakby rozmawiac, czy lepsze sa blondynki czy brunetki! i tak wszystko trzeba zrobic samemu.
ramze
26.06.2002, 00:24:13
Najlepszy jest notepad. Każdy go ma za grosze. ( Wliczony w cenę pirackiego winka)
nubian
26.06.2002, 01:43:12
dla mnie zaś

najlepszy jest acehtml (pozdrowienia dla seth'a:) )najlepiej 5.0 siedzę na nim już ze 2 lata i naprawdę jest dobry (choć ostatnia wersja coś nie bardzo mi się podoba) a jak ktoś potrzebuje wszelkiej maści cracków to walić na cracks.am, oczywiście MY wolimy orginalne oprogramowanie;)
Sir Blade
26.06.2002, 08:40:53
no pewnie :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.