Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto zna program, który zapisuje pliki w formacie .php?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
digit
Kto zna program, który zapisuje pliki w formacie .php? Ważne dla mnie jest to, że ten program ktoś już instalował i działa bezbłędnie. Cieszył bym się także z adresu strony, zktórej mógłbym ściągnąć ten program.
admin
php przewaznie tworzy sie w edytorze stron WWW, chodz niektorzy tworza w specjalnie do tego przeznaczonych edytorach z kolorowaniem kodu, ja polecam DreamWeavera: www.macromedia.com
kryr
Ja polecam EditPlus - nie tylko do php ale do ASP, JSP, C++ tez, bo podswietla skladnie wiekszosci jezykow...
(Choc caly czas szukam czegos lepszego)
Domel
nie ma to jak polski pajaczek
digit
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
fedor
Pajączek to moim zdaniem nie jest dobry edytor, trochę już wtym biznesie siedze i sądzę że najlepszy homesite 5, ale jak kogoś nie stać smile.gif to zajebisty jest freeware'owy first page 2000 możesz go zassać z http://www.evrsoft.com/1stpage/ naprawde warto
Seth
Ja osobiscie uwazam, ze nie ma lepszego edytora html, php itp. od AceHtml (www.visicommedia.com) biggrin.gif
Pozdrawiam
castor
najlepszy jest TEXTPAD ( www.textpad.com )

Cytat
php przewaznie tworzy sie w edytorze stron WWW, chodz niektorzy tworza w specjalnie do tego przeznaczonych edytorach z kolorowaniem kodu, ja polecam DreamWeavera: www.macromedia.com

DreamWeaver to ma byc edytor do php :?: biggrin.gif

mozna i tez ale chyba troszke drogo biggrin.gif
shw
Ja tam uzywam pajaczka i narazie mi starcza... smile.gif
admin
Cytat
DreamWeaver to ma byc edytor do php :?: biggrin.gif
Kto tak napisal? chyba nie ja. Napisalem ze DreamWeaver jest do WWW, a php przy okazji w tym tworze. Jakby ktos nie wiedzial to php jest powiazany z HTMLem i IMHO kolorowanie skladni i inne pierdolki 'dla php' nie sa mi potrzebne w obliczu tego co DW robi dla mnie w HTMLu. Bo edytory dla php nie napisza za mnie kodu, ktory mnie interesuje a DW napisze mi kod HTML taki, jaki jest mi potrzebny, php sam sobie dopisze.
castor
cosik mi sie zdaje ze zes zmienil swoje wypowiedzi :wink: :wink:
bo ja widzialem ze piszesz o edytorze php

a nawet jesli pisales o edytorku www to po co koles pyta o edytor textowy a ty mu WYSIWYG za chyba 1300PLN
:wink: :wink:

ale nie wazne.

Jeszcze raz polecam wszystkim TEXTPAD (za darmo) super edytor textowy ze skladnia do wielu jezykow oprogramowania i z mozliwoscia jej rozszerzania

OK z tym za darmo to przesadzilem ale wystarcza ze zignorujesz komunikat ze jest to wersja testowa i masz go za friko z full opcjamia :wink:
haiaw
Ja polecam Weaverslave. 8)

(www.weaverslave.de)
Lysy
8O Czytałem że do Dreamweaver'a można dołączyć HomeSite'a, co pozwala na tworzenie kodu w dwóch jednocześnie(w pierwszym html, w drugim php) oraz przeglądanie(homesite) w trybie podglądu stron napisanych w php.
Jako że sam jestem jeszcze na etapie pajączka(już niedługo), to chciałbym wiedzieć czy ktoś używa tych edytorów w ten sposób i z jakim skutkiem.

Pozdrowka
Tu jest kilka edytorów ale jeszcze nic nie sprawdzałem: ftp://ftp.toya.net.pl/pub/edytory_html/
klakons
kazdy na pewno ma swoje predyspozycje, jesli chodzi o edytory jako takie. jedni uzywaja edytorow wywywig, inni tylko tekstowo. jeszcze innym nie jest potrzebne kolorowanie skladni.
dywagacje na ten teamt to jakby rozmawiac, czy lepsze sa blondynki czy brunetki! i tak wszystko trzeba zrobic samemu.
ramze
Najlepszy jest notepad. Każdy go ma za grosze. ( Wliczony w cenę pirackiego winka)
nubian
dla mnie zaś smile.gifsmile.gif najlepszy jest acehtml (pozdrowienia dla seth'a:) )najlepiej 5.0 siedzę na nim już ze 2 lata i naprawdę jest dobry (choć ostatnia wersja coś nie bardzo mi się podoba) a jak ktoś potrzebuje wszelkiej maści cracków to walić na cracks.am, oczywiście MY wolimy orginalne oprogramowanie;)
Sir Blade
no pewnie :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.