Zrobiłem jak napisaliście - wywala błąd "nie udało się 2" czyli chodzi o drugą dopisaną linię.
Po usunięciu małp przed mail tak samo (nie ma znaczenia czy małpa jest czy nie ma).
Wklejam cały mój kod:
<?php
// sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta
if (empty($_POST['submit'])) { // wyświetlamy formularz
echo "<table border=\"0\"><form method=\"post\"> <tr>
<td> </td>
<TD WIDTH=150 bgcolor=\"#C0C0C0\"><b><font face=\"MS Sans Serif\" size=\"1\">Imię i nazwisko:</font></b></TD>
<td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width: 350px\"></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<TD WIDTH=150 bgcolor=\"#C0C0C0\"><b><font face=\"MS Sans Serif\" size=\"1\">Adres e-mail:</font></b></TD>
<td><input type=\"text\" name=\"email\" style=\"width: 350px\"></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<TD WIDTH=150 bgcolor=\"#C0C0C0\"><b><font face=\"MS Sans Serif\" size=\"1\">Pytanie:</font></b></TD>
<td><textarea name=\"tresc\" style=\"width: 350px; height: 60px\"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
<td><center><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\">
<input type=\"reset\" value=\"Wyczyść\"></center></td>
</form>
</tr>
</table>";
}
// sprawdzamy poprawnosc adresu e-mail
elseif (!preg_match('/^[a-z0-9&'.-_+]+@[a-z0-9-]+.([a-z0-9-]+.)*?[a-z]+$/is', $_POST['email'])) echo "<div align=\"center\"><strong>Podany adres e-mail jest nieprawidłowy! Wpisz poprawny adres e-mail<br> <a href=\"java script:;\" onClick=\"history.back()\">Powrót do wypełniania formularza</a></strong></div>";
// sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste
elseif (!empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['tresc'])) { // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość
// zmienna $message zawiera treść wiadomości
$message = "Wysłał:$_POST[imie]\ne-mail:$_POST[email]\nPytanie:$_POST[tresc]";
// zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny
$header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>";
// funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana
mail("moj@adres.pl","Wiadomość ze strony www",$message,$header) or
die('Nie udało się wysłać wiadomości 1'); mail($email,"Potwierdzenie wysłania wiadomości ze strony www",$message,$header) or
die('Nie udało się wysłać wiadomości 2');
// wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia
echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomość została wysłana - Dziękujemy<a href=\"java script:;\" onClick=\"history.back()\"><br>Wyślij jeszcze jedną wiadomość</a></strong></div>"; }
// lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca
else echo "<div align=\"center\"><strong>Nie wypełniono wszystkich wymaganych pól!<br> <a href=\"java script:;\" onClick=\"history.back()\">Powrót do wypełniania formularza</a></strong></div>";
?>
Przepraszam, że podbijam ale bardzo zależy mi na rozwiązaniu mojego problemu, a sam nie mogę sobie z nim poradzić. Jak przerobić kod aby nadawca otrzymał potwierdzenie wysłania formularza, najlepiej innej treści niż ja dostaje (np.zmienna &messagenadawcy). Kod powyżej. Z góry wszystkim dziękuje za poświęcony czas.