Ścieżki przerobię potem na nazwy zakładek za pomocą wyrażeń regularnych. Każdy link posiada swój wygenerowany numer. Stroan jest wyświetlana za pomocą tego parametru w case'ie.
Narazie napisałem tak, wersja wstępna wymaga optymalizacji

<?php class tworzWidok { function pokazMenu() { { for ($i = 1; $i <= $ls_liczba_stron; $i++) { } } } function pokazStrona($s_strona) { for ($j = 1; $j <= ls_liczba_stron; $j++) { switch ($s_strona) { case $j: include ("./strona/".$s_strona.".php"); break; //default: //print "Brak strony o podanej nazwie"; } } } } ?>
Problem leży w metodzie tworzWidok rozbijam tablice z funkcji glob na części i zapisuje do zmiennej. Zliczam element z tablicy za pomocą count() zapisuje do innej zmiennej i wykorzystuje w pętli for aby wygenerować nr w przedziale od 1 do n dla każdego linku. Problem jest taki że o ile wygenerowane zostają prawidłowo nawy do poszczególnych plików to już ścieżka zawsze posiada numer 1. Każdy z linków ma adres: localhost/index.php?strona=1 W jaki sposób zrobić aby każdy z linków miał swój wygenerowany numer?
Mam nadzieje że dobrze się wysłowiłem.
Pozdrawiam