Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co to za błąd?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dawcio
Warning: fopen(system/data/stat/20-10-2008.txt) [function.open]: failed to open stream: Permission denied in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 89

Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 90

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 91

Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 92

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 93

Przeniosłem strone na inny serwer z innymi błędami sobie poradziłem. Z tym jednak nie mogę. Może mi ktoś pomóc?
michalkjp
Cytat(Dawcio @ 20.10.2008, 23:59:36 ) *
Warning: fopen(system/data/stat/20-10-2008.txt) [function.open]: failed to open stream: Permission denied in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 89

Nie można uzyskać dostępu do tego pliku, reszta błędów jest wynikiem tego pierwszego. A więc, możesz nie być właścicielem tego pliku, albo mieć ustawione niewłaściwe atrybuty.
Dawcio
Cytat(michalkjp @ 21.10.2008, 00:03:10 ) *
Nie można uzyskać dostępu do tego pliku, reszta błędów jest wynikiem tego pierwszego. A więc, możesz nie być właścicielem tego pliku, albo mieć ustawione niewłaściwe atrybuty.

A może wiesz jak ustawić te atrybuty? Już wiem, że chodzi o statystyki, ale nie wiem co z nimi zrobić. I czemu mam to teraz, a przed przeniesieniem tego nie było?
michalkjp
Cytat(Dawcio @ 21.10.2008, 00:08:22 ) *
A może wiesz jak ustawić te atrybuty? Już wiem, że chodzi o statystyki, ale nie wiem co z nimi zrobić. I czemu mam to teraz, a przed przeniesieniem tego nie było?

Poleceniem chmod nadajesz odpowiednie prawa dostępu dla pliku. Przyjmuje ono jako parametr liczby w postaci np. 777 – chmod 777 plik.txt. Co te liczby oznaczają? Pierwsza to uprawnienia właściciela pliku, druga uprawnienia dla grupy do której należy właściciel a trzecia dla innych użytkowników systemu. Liczby tworzy się tak – dodajesz do siebie poszczególne uprawnienia

4 – odczyt

2 – zapis

1 – wykonanie

A więc gdy chcesz komuś nadać uprawnienia odczyt zapis, to sumujesz 4 i 2, wychodzi 6. Gdybyś chciał nadać sobie prawa odczyt, zapis a wszystkim innym tylko odczyt, to wygląda to tak chmod 644 plik.txt.

Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, to poszukaj na Google manuala opisującego uprawnienia dostępu w systemach uniksowych.
webdice
Co to za tytuł? Tytuł ma opisywać problem, proszę o poprawienie, w innym wypadku temat zostanie zamknięty.

--edit by cysiaczek
Przeniosłem na Przedszkole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.