Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: co sądzicie o tym zestawie?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
nigraS
Witam, mam zamiar złożyć komputer i prosił bym Was o wypowiedzi, co do tego zestawu.

E5200
Pentagram Karakorum
MSI P35 Neo2-FIR
A-Data Vitesta Extreme Edition 2x 1GB 800Mhz
Palit 4870 512MB
Pentagram Silent Force 460W
Samsung F1 500GB

lub może wsiąść:
asus p5k-pro
PowerColor 4870 1GB
sztosz
Pakujesz się w 4870, a ramy masz jakieś nie wiadomo co. Można wybrać ogólnie lepiej, ale na tym powinno wszystko co wychodzi chodzić bez problemu. Tylko po co kupować kartę której cena w stosunku do wydajności w porównaniu do innych modeli jest tak zawyżona?
michalkjp
Cytat(sztosz @ 12.11.2008, 22:40:50 ) *
ramy masz jakieś nie wiadomo co.

One podobno u nas w kraju są mało popularne a gdzie indziej są uważane za prawie full wypas OC. Nie mam zdania, bo nigdy nie używałem a pierwszy raz się z nimi spotkałem, gdy wrzuciłem do google z postu nigrasa...
nigraS
ok, a jaką kartę proponujecie?
l0ud
Cytat
Tylko po co kupować kartę której cena w stosunku do wydajności w porównaniu do innych modeli jest tak zawyżona?

...że co? mellow.gif To przecież jedna z najbardziej opłacalnych kart w tej klasie. tongue.gif Niemniej ja sam bym wybrał coś gorszego, np. HD4850. Ale jeżeli chcesz bardzo wydajnej karty, to pozostań przy tym wyborze.
sztosz
4870 jest nie warta swojej ceny. Najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek moc/cena to właśnie 4850. 4870 kosztuję ponad 800 zł (zależy od producenta) a 4850 około 500 zł (też zależy od producenta) Wydajność 4870 jest kilkanaście procent wyższa od 4850, a cena 4870 to 160% wartości 4850. Czy teraz jest jasno czy nadal "...że co?"
l0ud
HD4870 jest opłacalną kartą 'z wyższej' półki. Niestety, ceny sprzętu nie wzrastają proporcjonalnie do wydajności i to tyczy się również kart graficznych. Osoba potrzebująca bardzo wydajnej karty, nie wybierze bardziej opłacalnego HD4850 tylko właśnie HD4870, bo to on ma lepsze osiągi. Nie porównuj modeli ze średniej i górnej półki, bo to oczywiste, że dwukrotnie droższa karta, nie będzie dwukrotnie wydajniejsza tongue.gif
rambo77
pyta msi odpada...
l0ud
Cytat
pyta msi odpada...

ym... warto uzasadnić swoją opinię winksmiley.jpg
kwiateusz
msi robi czesci ciała? widac koledze odpada, to moze lepiej klej zmień czy jak to tam jest mocowane...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.