Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z uploadem na FTP
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bmL
Witam mam problem z uploadem mianowicie kiedy wysyłam więcej plików to gdzieś przy 10-50 pliku czyli przy zupełnie losowym pliku robi się "zwis" i wszstko stoi w miejscu.
Internet mam w Multimedi (kablówka) żadnych routerów i dzielenia neta.
Próbowałem 2 hostingów webd.pl i netstrefa.pl
Próbowałem 2 klientów filezilla i total comander.
Próbowałem trybu pasywnego i 'zwykłego? tongue.gif'.
W każdym ten sam problem :/
Screen z total comandera (nie ja robilem) ale mam taki sam problem.

Zawiesza się na 100%.
Czy możliwe, że to wina dostawcy internetu?
pyro
Cytat(bmL @ 12.11.2008, 20:30:28 ) *
Witam mam problem z uploadem mianowicie kiedy wysyłam więcej plików to gdzieś przy 10-50 pliku czyli przy zupełnie losowym pliku robi się "zwis" i wszstko stoi w miejscu.
Internet mam w Multimedi (kablówka) żadnych routerów i dzielenia neta.
Próbowałem 2 hostingów webd.pl i netstrefa.pl
Próbowałem 2 klientów filezilla i total comander.
Próbowałem trybu pasywnego i 'zwykłego? tongue.gif '.
W każdym ten sam problem :/
Screen z total comandera (nie ja robilem) ale mam taki sam problem.

Zawiesza się na 100%.
Czy możliwe, że to wina dostawcy internetu?

tez mialem takie problemy z total commanderem... dlatego zaczlem uzywac FireFTP
MOniToR
Cytat(pyro @ 12.11.2008, 22:35:10 ) *
tez mialem takie problemy z total commanderem... dlatego zaczlem uzywac FireFTP

Dokładnie, totoal commander na początku sporo mi nerwów napsuł, teraz używam klienta w pajączku ale proponuje też FlashEXP.
bim2
Także proponuje FlashFxp... Nie zmieniłbym na nic innego, nawet na FirePHP nie zmienie. jeden jedyny, który nieźle śmiga. smile.gif
swist666
Lepszy jest CuteFTP biggrin.gif
bmL
We flashXP śmiga bez problemu zobaczę jeszcze cuteFTP ;] Dzięki.
Cysiaczek
@bmL - pomyśl, zanim następnym razem rozpoczniesz temat. Tylko nie mów, że "myślałem, że hydepark będzie odpowiedni", bo 90% osób, które tak mówi, nawet 2 sekundy nie myślało na wyborem działu.
Przenoszę na komputery i oprogramowanie
suchy1
kiedys mialem podobny problem jak wrzucalem pliki przez TC. W domu przerywało, zwisy. W pracy chodziło idealnie gdyż serwer byl po sieci. Zmieniłem klienta na darmowego - Filezilla. Od tej pory nie mam takiego problemu.
grzemach
miałem podobnie ale z różnymi klientami, a nawet jak ściągałem duże pliki (więc w obie strony). Mi pomogło w pisanie w linii komend w Windows 'ping -t wp.pl' od tej pory net mi w ogóle nie przywieszał się winksmiley.jpg

Zmiana pint na ping smile.gif
suchy1
@grzemach co robi komenda pint ? chyba ze sie pomyliles i chciales napisac "ping wp.pl -t" ale to nie moze Ci pomoc. To polecenie sprawdza czy pakiety sie nie gubia itp. Pełni role informacyjna :-)
grzemach
sorry ping miało być tongue.gif

U mnie pomagało, gdyż mam wrażenie że router się zapychał i nie mógł obsłużyć pakietu przez co zawieszał mi ruch w sieci... w momencie gdy ma obsłużyć pakiety z conajmniej dwóch źródeł - działa poprawnie smile.gif
bmL
Ja miałem taki może podobny problem kiedy miałem WI-FI jeżeli grałem w grę która zużywała ~~1-2kb/s to rozłączało czasem neta ale jak odpaliłem coś żeby ściągało się z 10 kb/s to już nie rozłączało.
A co do filezilli to niestety z nią mam właśnie taki problem no ale nie ma co dużo się nad tym głowić bo we flashXP działa bezproblemowo (jak na razie smile.gif)

@Cysiaczek Przepraszam, faktycznie nie zwróciłem uwagi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.