Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Div/tabela przed obiektem java/flash
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Trojan
Mam na stronie wyskakujące okienka pojawiające się obok myszki, niestety są po części zasłaniane przez różne obiekty java/flash umieszczone na stronie. Dałem tym okienkom z-index na 10000 ale niestety to nie pomaga ;/ Czy są jakieś inne sposoby na rozwiązanie tego problemu questionmark.gif
korek_a
daj kod
albo link
hiszpanespaniol
elementy flash zawsze na wierzchu - problem stary jak... flash smile.gif
błąd dotyczy samego flash playera, na stronie adobe, tudzież na forach znajdziesz rozwiązanie polegające na umieszczaniu elementów wewnątrz iframe, albo odpowiednie "wmode" dla flasha. możliwe jednak, ze Twój problem jest inny. Raczej nie stosujesz klasycznych pop-up'ów bo te nie mogą być zasłonięte przez flash na stronie. poszukaj w google pod kątem "flash iframe display: none always on top". rozwiązanie jest możliwe, a problem dosyć poważny. "linuksiarze" niestety nie mogą cieszyć się flash'em nie-na-wierzchu.

za adobe:
Cytat
Use the WMODE parameter to allow layering of Flash content with DHTML layers. The WMODE parameter can be 'window' (default), 'opaque', or 'transparent'. Using a WMODE value of 'opaque' or 'transparent' will prevent a Flash movie from playing in the topmost layer and allow you to adjust the layering of the movie within other layers of the HTML document.

rozwiązanie z iframe z tego co pamiętam tyczy się problemów z polami input/select przykrytymi flash'em.

jeszcze dla kogoś, kto ma ten problem pod linux'em:
Cytat
Note: The WMODE parameter is supported only on some browser/Flash Player version combinations. If the WMODE parameter is not supported, the Flash movie will always display on top.

lipa.
Trojan
dla flasha problem rozwiązało dodanie opcji
  1. <param name="wmode" value="opaque">
;] Teraz szukam sposobu na JAVE ;/
hiszpanespaniol
iframe się więc jednak może przydać.
zacznij szukać tu:
http://www.oratransplant.nl/2007/10/26/usi...-a-java-applet/

ZACZNIJ tam. Z tego co wyczytałem w dwie minuty, jest to częściowe rozwiązanie, sam pełnego nie znam, mam nadzieję że się nim podzielisz tu, gdy je znajdziesz.
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.