Wiec tak, ma skrypt w php, odpowiedzialny za dodawanie danych do sql.. Jest w nim oczywiście formularz I teraz najtrudniejsze, w tym formularzu mam jeszcze kilka mniejszych formularzy, które są odpowiedzialne za upload plików na serwer.
Tylko ta, formularz w formularzu być nie może (no chyba, ze może, ale gdzieś czytałem, ze jednak nie, chociaż mogę się mylić).
Wewnętrzne formularza są wysyłane za pomocą JS do ramki lokalnej (iframe). NO i tak, gdy wysyłam mniejszy, to nic się nie dzieje (firebug pokazuje błąd), natomiast, gdy usunę ramę głównego formularza:
<form name="AddNew" method="POST" action="?action=proceed">
wtedy te wewnętrzne formularze działają jak należy.
Nie mam żadnego pomysłu jak rozwiązać ten problem. Proszę o pomoc
Oto kod:
<form name="AddNew" method="POST" action="?action=proceed"> ............tresc formularza...................... <form name="uplForm" id="uplForm" action="?module=file&show=nfupl" target="uplFrame" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="uplfile" id="uplFile" onChange="uploadFile(this)"> <input type="hidden" name="filename" id="uplFilename" value="<?php echo md5(uniqid(rand())); ?>" /> </form> <input type="submit" name="submit" value="Dodaj" /> </form>
Jeśli formularz może być formularzu, to jak to zrobić?
A jeśli nie, to jak mogę rozwiązać ten problem w inny sposób?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.