Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][JavaScript] formularz w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
puz219
Witam.

Wiec tak, ma skrypt w php, odpowiedzialny za dodawanie danych do sql.. Jest w nim oczywiście formularz I teraz najtrudniejsze, w tym formularzu mam jeszcze kilka mniejszych formularzy, które są odpowiedzialne za upload plików na serwer.

Tylko ta, formularz w formularzu być nie może (no chyba, ze może, ale gdzieś czytałem, ze jednak nie, chociaż mogę się mylić).

Wewnętrzne formularza są wysyłane za pomocą JS do ramki lokalnej (iframe). NO i tak, gdy wysyłam mniejszy, to nic się nie dzieje (firebug pokazuje błąd), natomiast, gdy usunę ramę głównego formularza:
  1. <form name="AddNew" method="POST" action="?action=proceed">

wtedy te wewnętrzne formularze działają jak należy.

Nie mam żadnego pomysłu jak rozwiązać ten problem. Proszę o pomoc

Oto kod:
  1. <form name="AddNew" method="POST" action="?action=proceed">
  2. ............tresc formularza......................
  3. <form name="uplForm" id="uplForm" action="?module=file&show=nfupl" target="uplFrame" method="post" enctype="multipart/form-data">
  4. <input type="file" name="uplfile" id="uplFile" onChange="uploadFile(this)">
  5. <input type="hidden" name="filename" id="uplFilename" value="<?php echo md5(uniqid(rand())); ?>" />
  6. </form>
  7. <iframe name="uplFrame" id="uplFrame" style="display: none"></iframe>
  8. <input type="submit" name="submit" value="Dodaj" />
  9. </form>

Jeśli formularz może być formularzu, to jak to zrobić?
A jeśli nie, to jak mogę rozwiązać ten problem w inny sposób?

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
erix
Cytat
Jeśli formularz może być formularzu, to jak to zrobić?

No nie może, z tego, co pamiętam. Spróbuj może uploadu AJAX-em? Poszukaj trochę, uploaderów do plików tak, jak Ty chcesz to zrobić, to już trochę napisano. winksmiley.jpg
puz219
hmm, teraz właśnie wymyśliłem, żeby wywalić ramy tych mniejszych formularzy i przy wysyłaniu tych mniejszych dodawać do ramy głównego formularza target do iframe za pomocą JS.

Tylko tak, czy da się za pomocą JS dodać target do formularza?
erix
Hmm, szczerze mówiąc, to trochę nie rozumiem, po co tak; poszukaj w stylu AJAX file uploader, bo to jest IMHO rozwiązanie Twojego problemu.

Ale w ogóle:
Cytat
Tylko tak, czy da się za pomocą JS dodać target do formularza?

Da się.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.