Może podałbyś mi jakieś szczegóły?

Nie mam płytki z Windowsem (gdzieś przepadła...), jeśli bym chciał sformatować dysk to na dysku D: mam hp recovery (formatuje i stawia fabrycznego Windowsa).
@edit
Pewnego razu załączyłem Ubuntu, po kilku godzinach uruchomiłem Windows (z Windowsem chyba był wtedy problem - niebieski ekran STOP, usunełem go uruchamiając Hirens Boot CD - dwa razy był podobny problem) i teraz już nie mogę załączyć Ubuntu.
Wchodząc w tryb "recovery mode" w Ubuntu mam coś napisane aby uruchomić scandisk, był on pare razy uruchamiany ale z jakimś parametrem (gdzie jest 5 "poziomów" skanowania dysku) być może ktoś w domu wyłączył to skanowanie 5 poziomowe.
@edit
Z płyty mi się wydaje że działa..
@edit
To polecenie które "podpowiedziała" mi konsola Ubuntu to:
Cytat
chkdsk /r
@edit
Poczekam te kilka godzin, uruchomię chkdsk /r i przy starcie Windowsa będzie skanowanie dysków..
Ale jeśli ktoś ma rozwiązanie problemu to proszę dalej pisać, lub pytać 
Jak ukończy się sprawdzanie odpale Linuksa, jeśli odpali się to problem rozwiązany, jeśli nie to nie, następnie uruchomie Windowsa i napisze w tym temacie rezultat.@edit
Mineło 7 godzin skanowania chkdsk /r, ostatni etap trwał tak długo że wyłączyłem po 61% (sprawdzanie wolnej przestrzeni - to nie powinno trwać tak długo...)
Rezultatu jeszcze nie poznałem, kupa plików naprawionych, ale dlaczego te sektory same się zepsuły?
Ubuntu nie startuje (podstawowy tryb uruchamiania)
Pozdrawiam, WebNuLL