Od pewnego czasu głowię się z wywołaniem w kodzie php nowego skalowalnego okna window. open javascript, wiem, ze te polecenia są stare jak świat i pewnie dla niektórych bardzo proste.
w pozycji <head> mam :
<script language="javascript">
<!-- start script
var remoteWin = null;
function New() { window.open("","new","toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resizabl
=0,width=680,height=550");
//-->
</script>
i wywołuję z bazy w kodzie php juz na różne sposoby z tym kombinowałem lecz nie wychodzi cały czas pokazuje duże okno zamiast wyskalować do 680 x 550, nadmieniam, że wywołanie zwykłego pliku html na zwykłej stronie działa prawidłowo także pewnie javascript jest prawidłowy. Gdzieś musiałem zrobić błąd w kodzie php, proszę o podpowiedź gdzie? Szukałem na forach i nigdzie nie mogę znaleźć takiej konstrukcji, poza tym chyba niepoprawne jest wywołanie z tablicy onClick="New()", czym można to zamienić i jak skonstruować ?
<?php for($i=0;$i<count($image);$i++) { ?>
fadeimages[<?php echo $i; ?>]=["<?php echo JURI::root().trim($params->get( 'folder' ))."/". $image[$i]; ?>", "<?php echo $url[$i] ?>",onClick="New()","new"]
Testowałem także z takim fragmentem, niestety też niepowodzenie
<script language="javascript">
function displayWindow(url, width, height)
{
var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=no,menubar=no' );
//-->
</script>
i wywołanie
fadeimages[<?php echo $i; ?>]=["<?php echo JURI::root().trim($params->get( 'folder' ))."/". $image[$i]; ?>", "java script:displayWindow('<?php echo $url[$i] ?>',800,600)"]
Problem rozwiązany, oczywiście był mój błąd w skrypcie, poprawna konstrukcja musi być
<script type="text/javascript">
function displayWindow(url, width, height)
{
var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=no,menubar=no' );
}
var fadeimages=new Array()
<?php for($i=0;$i<count($image);$i++) { ?>
fadeimages[<?php echo $i; ?>]=["<?php echo JURI::root().trim($params->get( 'folder' ))."/". $image[$i]; ?>", "java script:displayWindow('<?php echo $url[$i] ?>',800,600)",'_self']
<?php } ?>
var fadebgcolor="white"
</script>
<script src="<?php echo JURI::root(); ?>modules/mod_slideshow/scripts/fscript.js" language="JavaScript1.2"></script>