Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problemy z kodem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dark_root
Oto fragment pewnego kodu :
  1. <?php
  2. include($root_path . 'includes/functions/FlyingFleetHandler.'.$phpEx);
  3. ?>

I wyskakuje mi do tego taki błąd
Kod
<b>Warning</b>:  include() [function.include]: Unable to access ./includes/functions/FlyingFleetHandler.php in <b>/home/name/domains/name.pl/public_html/includes/todofleetcontrol.php</b> on line <b>10

Z czego wynika ten brak dostępu?
pyro
z nieodpowiednich praw do pliku?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
dark_root
Nadałem temu plikowi atrybuty 777. Więc raczej prawa powinien mieć, chyba że chodzi o coś innego?
c3zi
Zobacz jakie masz uprawnienia nałożone na katalog, do którego próbujesz się dostać. Napisz coś więcej, np. co przechowujesz dokładnie w zmiennej $root_path. Może coś nie tak masz ze ścieżkami ..
dark_root
Foldery includes i functions mają atrybuty 777. O tym co przechowuje zmienna $root_path ciężko mi powiedzieć, gdyż jest to cms, ale przypuszczam, iż jest to domena. Raczej jednak kod jest dobry, gdyż kożystałem z niego na innym serwerze i świetnie smigał. Teraz go przeniosłem i są problemy. Niby wszystko łącznie z folderami ma uprawnienia najwyższe jakie może być, ale nie działa.

Zamieniłem $root_path na stałą określającą moją domenę i pomogło. Więc jednak w tym tkwił błąd.
potreb
Chmod 777?
Miałem podobny kiedyś problem, z tym że okazało się że nie trzeba było ustawiać chmody na 777 tylko pozostawić bez zmian.
dark_root
Dziwne, a jaki to był ten Chmod bez zmian?
potreb
Po wgraniu miałem 644 dla plików i 775 dla folderów. Nie wiem o co tak naprawdę chodziło ale zapewne coś z serwerem było nie tak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.